Par Ziemassvētku vecīti, naudu un citi Gustava joki

Iesūtījusi Dace Briede.

Ilustrators: Jānis Beķeris.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrators: Jānis Beķeris.

Gustavs (6 gadi) dīc savam onkulim Mārim lai nopērk Lego komplektu. Es saku, lai beidz čīkstēt, piebilstot: “Vai tad Māris ir miljonārs, lai tev vienmēr pirktu mantas?” Pēc pāris dienām braucam visi mašīnā. Gustavs saka, ka jābrauc uz veikalu. Māris jauta: “Vai tad tu naudu līdzi paņēmi?” Gustavs: “Nē, bet tu taču esi miljonārs! Tev naudas daudz!”

 

Gustavs (6 gadi) vakarā čīkst, lai lasa vēl vienu pasaku. Es atbildu, ka nu jau gan laiks gulēt, lasīsim rīt.

Gustavs dusmīgi: “Labi, ja tev nevar uzticēties, tad nevar! Gulēšu ar!”

 

Gustavs (7 gadi). Spēlējam ar Gustavu spēli “Alias”. Man viņam jāskaidro vārds “pansionāts” (Gustavs šo vārdu zina). Es skaidroju: “Vieta, kur ved vecus cilvēkus, ja nav neviens, kas par viņiem parūpējas.” Gustavs nenoklausoties līdz galam atbild: “Kapi!”

 

Gustavs (7 gadi) laikam klasesbiedru ietekmē, sak šaubīties par Ziemassvētku vecīša esamību. Pēc garākas sarunas paziņo, ka tāda nav. Es prasu, kas tad nes dāvanas? Gustavs: “Pastnieks!”

 

Gustavs (7 gadi) tomēr nospriež, ka Ziemassvetku vecītis ir un domā, ko rakstīt vēstulē. Saka, ka grib Lego – Policijas iecirknis. Stāstu viņam, ka tik dārgas dāvanas vecītis nevar sagādāt. Gustavs atbild: “Var gan! Ralfam pagājušajos Ziemassvētkos tādu atnesa!” Es atbildu: “Bet tu taču pats klausījies ziņās, ka Ziemassvētku vecītim grūti ar naudiņu, ka viņš gandrīz bankrotējis (Vienu brīdi ziņās stāstīja, ka Lapzemes vecītis bankrotējis), šogad viņš tik dārgas mantas nevar atnest! Gustavs dusmīgi atbild: “Ralfs ir vainīgs! Ziemassvētku vecītis nobankrotēja, jo atnesa Ralfam dārgo Lego!”

Reklāma
Reklāma

 


Piedalies NOVEMBRA joku konkursā! 

Gatavojoties Ziemassvētkiem, 6 konkursa uzvarētāji saņems Adventes kalendārus no LEGO®. 


Katru gadu Ziemassvētkos LEGO Group radošie komplekti nes prieku miljoniem bērnu visā pasaulē, protams, arī šogad LEGO rotaļlietas ir vairumam bērnu Ziemassvētku vēlmju saraksta augšgalā. Gadu gaitā ir izveidojusies tradīcija, sastādīt Ziemassvētku dāvanu sarakstu ar iecienītākajām LEGO rotaļlietām, sākot ar tām, kas piemērotas pašiem mazākajiem līdz pat jau pieaugušiem LEGO faniem. Šis nav viegls uzdevums, bet beidzot 2015. gada Ziemassvētku dāvanu saraksts ir gatavs!

 

Lai redzētu pilnu piedāvājumu, lūdzu, apmeklējiet www.LEGO.com