Liepājas bāriņtiesa pārsūdzējusi spriedumu pedofilijas lietā

Liepājas bāriņtiesa iesniegusi apelācijas sūdzību krimināllietā par mazgadīgas meitenes seksuālu aizskaršanu, lūdzot apsūdzētajiem vīriešiem piemērot bargāku sodu - brīvības atņemšanu.

Jau iepriekš Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa portālam Mammamuntetiem.lv uzsvēra, ka spriedums Liepājas pedofilijas lietā noteikti ir jāpārsūdz.

FOTO: Shutterstock.com

Jau iepriekš Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa portālam Mammamuntetiem.lv uzsvēra, ka spriedums Liepājas pedofilijas lietā noteikti ir jāpārsūdz.

 

Iesniegtās apelācijas sūdzības būtība ir prasīt apsūdzētajiem bargāku sodu, proti, brīvības atņemšanu. Apelācijas sūdzībai piekrīt arī meitenītes likumīgie pārstāvji un meitenītes advokāte. 

 

Jau iepriekš Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa portālam Mammamuntetiem.lv uzsvēra, ka spriedums Liepājas pedofilijas lietā noteikti ir jāpārsūdz, jo tas ir acīmredzami netaisnīgs attiecībā pret cietušo bērnu, jo nav ņemts vērā tas, ka seksuālā vardarbība veikta pret pavisam mazu bērnu, notikusi vairāku gadu garumā, varmākas ir bijuši bērnam tuvi cilvēki un līdz ar to bērnam faktiski nebija iespēju no vardarbības izvairīties, un pārdzīvotā sekas var būtiski ietekmēt bērna turpmāko dzīvi. 

 

Zināms, ka Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors šo tiesas spriedumu jau noprotestējis daļā par soda maigumu. 

Reklāma
Reklāma

 

Jau iepriekš ziņojām, ka Liepājas tiesa diviem pedofiliem - tēvam un dēlam - Jevgeņijam un Oļegam Smirečanskiem, kuri vairākus gadus seksuāli izmantojuši mazu meitenīti no piecu līdz desmit gadu vecumam, piespriedusi vien pārsimts stundu piespiedu darbu, policijas uzraudzību uz gadu un dažu simtu eiro soda naudu. Apsūdzētie pirmajā instancē atzinuši savu vainu, bet nu to noliedz, stāstot, ka vainu uzņēmušies, jo tā ieteikusi vīriešu advokāte.