Esmu jaunā māmiņa - izmisusi, nervoza un panikā

"Pirms mēneša es un mans vīrs kļuvām par jaunajiem vecākiem. Abi ļoti gaidījām mazulīti. Un tagad, kad viņš ir nācis pasaulē, es nevaru tikt galā ar sevi, savām sajūtām. Šodien pirmo reizi sabļāvu uz savu mazo zīdainīti. Ar katru dienu palieku arvien nervozāka. Jūtos nekam nederīga, jaunai lomai pilnīgi garām, nezinu, kā lai savācos," izmisumā portāla mammamuntetiem.lv forumā sūdzas kāda jaunā māmiņa.

Vai kāda man var apskaidrot, kāpēc mazulis ir nemierīgs? Sākumā bija ļoti prātīgs, pagulēja, paēda, drusku pagrozījās nomodā, es padziedāju kādu dziesmiņu un viss bija kārtībā.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Vai kāda man var apskaidrot, kāpēc mazulis ir nemierīgs? Sākumā bija ļoti prātīgs, pagulēja, paēda, drusku pagrozījās nomodā, es padziedāju kādu dziesmiņu un viss bija kārtībā.

 

"Esmu jaunā māmiņa - izmisusi un nervoza. Labdien visiem portāla lietotājiem! Domāju, ka man ir ļoti nopietna problēma, tāpēc gribu uzklausīt jūsu padomus, kā man tikt galā.

 

Pirms mēneša es un mans vīrs kļuvām par jaunajiem vecākiem. Abi ļoti gaidījām mazulīti. Un tagad, kad viņš ir nācis pasaulē, es nevaru tikt galā ar sevi, savām sajūtām (vai man patīk būt mammai vai nē), ar mazuli, ar mājas pienākumiem. Pieļauju, ka neesmu tāda vienīgā, kurai jaunā loma rada sākumā apjukumu vai pat paniku, manā gadījumā jau ir iestājusies panika. Un tā velkas jau mēnesi, kopš bērniņš ir piedzimis.

 

Pieļauju, ka neesmu tāda vienīgā, kurai jaunā loma rada sākumā apjukumu vai pat paniku, manā gadījumā jau ir iestājusies panika.

 

Šodien pirmo reizi sabļāvu uz savu mazo zīdainīti, tikai tāpēc, ka nezināju, kā viņu nomierināt, jo viņš vairākas dienas pēc kārtas ir nemierīgs! Bēdas, nevaru saprast, vai viņš grib ēst (ēdot arī raud), vai viņam sāp kaut kas. Pati pēc tam raudāju, jo sapratu, ka rīkojos vienkārši briesmīgi - viņš taču ir bezpalīdzīgs šajā pasaulē un viņam vismazāk vajag, lai kāds uz viņu uzbļauj. Ar katru dienu palieku arvien nervozāka, līdz šodien uzsprāgu. Es apzinos, ka rīkojos slikti, tāpēc es uzklausīšu jebkuru padomu, kā man tikt galā, kā savaldīties, kā nomierināt mazuli, kā saplānot savu dienu. Mājas darbi stāv nepadarīti, vīru vēl joprojām nespēju iepriecināt ikvakaru ar siltām vakariņām, kur nu vēl laimīgu seju. Jūtos nekam nederīga, jaunai lomai pilnīgi garām, nezinu, kā lai savācos? 

Reklāma
Reklāma

 

Vai kāda man var apskaidrot, kāpēc mazulis ir nemierīgs? Sākumā bija ļoti prātīgs, pagulēja, paēda, drusku pagrozījās nomodā, es padziedāju kādu dziesmiņu un viss bija kārtībā. Diētu es ievēroju, neko tādu, kas bēbja puncim varētu nepatikt, es neēdu. Tagad, kad bēbis ēd no pupa, viņš sāk nīdēt, līdz tas pāriet lielā bļaušanā. Piena man nāk daudz, brīžiem krūzi var apakšā palikt, pietek līdz pat pusei pilna, pamperīti mainu regulāri, dupsītis iekaisis nav.

 

uzklausīšu jebkuru padomu, kā man tikt galā, kā savaldīties, kā nomierināt mazuli, kā saplānot savu dienu

 

Esmu 23 gadus jauna, ar labu izglītību. Nedomājiet, ka esmu dzemdējusi bērniņu - negatava, bez jebkādām zināšanām. Grūtniecības laikā es biju ļoti, ļoti gatava bērniņam, dzemdībām. Būtu man vismaz vecmāmiņa vai draudzene, kas uz stundiņu vai divām man palīdzētu, bet vecmāmiņa ir tālu prom, draudzenēm laika nav. Vīrs arī atnāk ļoti vēlu vakarā (citreiz naktī) mājās. Priecāšos par jebkuru padomu!".