Viltus konfekte

Iesūtījusi Santa Gūte.

Ilustrators: Jānis Beķeris.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrators: Jānis Beķeris.

Miks (1,6 gadi) nelaimīgu, apjukušu, šausmu pārņemtu izteiksmi sejā, viss notraipījies ar zemēm, mute melna kā nēģerēnam, bāžot iekšā-ārā netīro mēlīti, rokās turēdams pusaizkostu zemes gabaliņu, atskrien pie manis bļaudams: "Kuka pēēē!" (tulkojums: konfekte fui!)
Skatos un nesaprotu, kā gan mans līdz šim tik prātīgais puika pēkšņi sadomājis nogaršot zemi. Eju lūkot, kas tam par iemeslu, līdz uz taciņas atrodu vēl vienu tādu pašu zemes klucīti. Šajā brīdī pār mani pārlīst apskaidrības šalts - zemes klucītis, kurš pēc skata, lieluma un formas atgādina šokolādes konfekti, izkritis no Mika omītes māsas dārza galošu zoles papēža cauruma. Tātad, skaidra lieta, mans mazais kārumnieks, ieraudzījis no skaidrām debesīm uzradušos "kārumu" tieši sev acu priekšā, noturot to par konfekti, ne mirkli nekavējoties nolēmis to viens pats notiesāt gardu muti, bet šeku reku, par nelaimi, gardums līdz ar pirmo kumosu izrādījies visai nebaudāms un nešķīsti smērīgs. :)
Kad notikušo atstāstījām galošu īpašniecei, viņa smejot vien piebilda, ka jāpriecājas, ka todien dārza zemi nav apstrādājusi ar kūtsmēsliem!

 

   Mēneša joku atbalsta www.toys.lv

Reklāma
Reklāma