Jociņi no bērnu mutes

Iesūtījusi Judīte Dzelza.

Ilustrators: Jānis Beķeris.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrators: Jānis Beķeris.

Es lāpu bērniem zekubikses. Arī manas meitiņas "lāpa" lellēm drēbes. Laura (4 g.) šņākdama šuj un vienā brīdī pikti saka: "Nu, kur man tā nagla palika?!"
      
Mēs sēžam pie galda un ēdam kartupeļus ar mērci. Kristīne (6 g.) saka, ka jādod ēst arī mūsu sunim Nero. Solveiga (5 g.) prasa: "Kas tad notiks, ja nedos Nero ēst?" Es jau taisos atbildēt, bet Laura (4 g.) saka: "Viņš noģībs!"


Laura (4 g.) skatās uz suņa Nero "oliņām" un prasa: "Kas tas tāds?" Es saku, ka tās ir Nero "olinas". Laura vaicaa: "Vai viņam tur aug vistiņas?"

 

Reklāma
Reklāma

Artūrs (3 g.) grib iet ārā, bet es saku, ka bez kurpēm nevar iet, lai atrod kurpes. Viņš man sašutis saka: "Liela sieva un nezina, kur ir kurpes!"

Artūrs (3 g.) ar tēti staigā pa mežu un meklē sēnes. Tētis prasa: "Vai tev nav nogurušas kājiņas?" Artūrs atbild: "Nē, man ir tikai nogurusi galva un vēders!"

Tētis dzer zāles, Artūrs (3 g.) skatās un prasa: "Kas tev kaš, ka tu dzer zāles?" Tētis atbild: "Es esmu slims, man sāp auss." Artūrs brītiņu padomā un tad prasa: "Kāpēc tu bojājies?"

Es ar mazo birstīti slauku virtuvē grīdu, kaķēns cenšas to noķert. Es saku: "Es tev trāpīšu ar slotu, tad tu liksi man mieru!" Artūrs (4 g.) pārlabo: "Tā nav slota, tā ir birste!" Saku: "Pareizi, bet vai tu zini, kāda ir slota?" Viņš bez kavēšanās atbild: ",Ar slotu lido raganas!"

Laura (4 g.) bļauj: "Solveiga man uzkāpa uz kājas!" Solveiga (5 g.) atbild: "Vajag pašai vākt savu kāju!"

 

Solveigai (5 g.) ar Artūru (3 g.) ir konflikts, kurš tiek atrisināts tā, ka Artūrs iekož Solveigai rokā. Solveiga raud, Artūrs saņem sodu, arī raud. Solveiga drusku nomierinājusies saka: "Ja tu tā darīsi, neviena sieviete tevi negribēs!"