Uzticības tālrunis uzsāk konsultāciju sniegšanu arī elektroniski

Kopš 2011. gada jūlija Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) piedāvā jaunu palīdzības veidu bērniem un pusaudžiem — iespēju saņemt konsultācijas rakstiski, vēršoties īpašā sadaļā inspekcijas mājas lapā un tajā aprakstot situāciju, kurā ir nepieciešama palīdzība.

Attēlā redzamajam modelim nav saistības ar raksta saturu.

FOTO: Ieva Bērtulsone, celiq@inbox.lv

Attēlā redzamajam modelim nav saistības ar raksta saturu.

E-konsultācijas domātas, lai atvieglotu iespēju saņemt atbalstu un palīdzību krīzes situācijā, kad nav nepieciešama tūlītēja speciālistu iejaukšanās.

Lai iesniegtu savu jautājumu vai problēmas aprakstu, interesentam jāapmeklē VBTAI mājas lapas sadaļa e-konsultācija bērniem un pusaudžiem. E-konsultēšanās iespēju ieteicams izmantot gadījumā, ja bērnam vai pusaudzim ir nepieciešama psiholoģiskā palīdzība un atbalsts krīzes situācijā, turklāt viņam labāk patīk izteikt savas domas un izjūtas rakstiskā formā un tādā pašā veidā saņemt arī atbildi. Atbildes uz iesūtītajiem jautājumiem tiks sagatavotas trīs dienu laikā no vēstules saņemšanas brīža.

E-konsultēšanu nav ieteicams izmantot akūtas krīzes situācijā (pašnāvības risks, draudi dzīvībai vai veselībai u.tml.) Tādā gadījumā jāzvana VBTAI Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunim 116111, neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai — 113 vai policijai — 110, vai arī zvanot kopējam neatliekamās palīdzības dienesta telefonam 112.

Reklāma
Reklāma