Pasākumi, ko apmeklēt Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā

1. jūnijā visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, kuras pirmssākumi meklējami 1925. gadā, kad Ženēvā norisinājās Pasaules konference bērnu labklājībai.

Pirmo reizi šī diena kā svētku diena tika atzīmēta 1950. gadā. Kopš tā laika Starptautiskā bērnu aizsardzības diena tiek atzīmēta daudzās pasaules valstīs.

FOTO: Ieva Bērtulsone, celiq@inbox.lv

Pirmo reizi šī diena kā svētku diena tika atzīmēta 1950. gadā. Kopš tā laika Starptautiskā bērnu aizsardzības diena tiek atzīmēta daudzās pasaules valstīs.

Pirmo reizi šī diena kā svētku diena tika atzīmēta 1950. gadā. Kopš tā laika Starptautiskā bērnu aizsardzības diena tiek atzīmēta daudzās pasaules valstīs. Arī Rīgā svētku sajūtai tiek organizēti vairāki pasākumi, ko bērni var apmeklēt kopā ar vecākiem.

 

Kā ziņo Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, 1. jūnijā no plkst. 12.00 līdz plkst. 18.00 pie daudzfunkcionālās halles "Arēna Rīga" notiks Rīgas Skolēnu domes rīkotais vasaras atklāšanas pasākums "Iebrauc vasarā!". Programmā: 16 skolu komandu gokartu rallijs, aizraujošas velotriāla paralēlas šķēršļu joslas, motociklistu šovs. Pasākums ir bez maksas.


No plkst. 13.00 līdz plkst. 16.00 Vērmanes dārzā var apmeklēt  pasākumu "Bērns bērnam". Pasākuma laikā notiks radošās darbnīcas un bērnu dziesmu un deju kolektīvu priekšnesumi. Ieeja pasākumā bez maksas.


Savukārt, no plkst. 15.00 līdz plkst. 18.00 Rīgas Jūgendstila muzejā notiks sarīkojums "Kad karaliene bij' Rīgā".  Pasākuma laikā tikšanās ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra animatori Ingunu Radziņu. Pasākums ir bez maksas.


Plkst. 15.00 Bērnu un jauniešu centrā "Kurzeme" norisināsie Rīgas atklātās ekstrēmo sporta veidu sacensības "SK8 POZITĪVS". Sacensties skrituļslidošanā, skeitbordā un BMX aicināti jaunieši vecumā no 14 līdz 25 gadiem. Ieeja bez maksas.

Reklāma
Reklāma


Plkst. 18.00 VEF Kultūras pils Lielajā zālē notiks koncerts "Mana bērnība kā pieneņu pļava".  Uzstāsies vokālais ansamblis "Momo" un deju studija "Rasiņa". Ieejas maksa Ls 1.50.


Plkst.19.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde" notiks bezmaksas koncerts "Katram sava dziesma".  Koncertā piedalīsies vokālais ansamblis "Palāsītes"

 

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Miķelsone atklāj, ka 13.00 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas telpās norisināsies galda hokeja turnīrs, kurā piedalīsies Rīgas DINAMO hokejisti un hokeja skolas DINAMO audzēkņi. Rīgas DINAMO sadarbība ar Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu aizsākās jau iepriekšējās sezonās, kad tika realizētas vairākas kopējas labdarības akcijas. Galda hokeja turnīrā savā starpā spēlēs DINAMO Rīga hokejisti ar slimnīcas ārstu izlasi, bet mazajiem pacientiem būs jācīnās ar hokeja skolas DINAMO audzēkņiem. Uzvarētāji saņems pārsteiguma balvas, bet galveno dāvanu — neaizmirstamas emocijas par kopīgi pavadīto laiku, saņems visi tā dalībnieki.


Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības komunikācijas konsultante Sabīne Zālīte vēsta, ka Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā noslēgsies bērnu drošības kampaņa ToDo drošā māja, ko jau otro reizi organizē Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM). Apceļojot 23 Latvijas pilsētas, kampaņas laikā par drošības jautājumiem tika izglītoti bērni un viņu vecāki Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Zemgales novados. Kampaņas ietvaros pēdējo reizi ToDo drošā māja tiks uzslieta Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīto pasākumu laikā Rīgā Vērmanes dārzā. Mājā ietilpst virtuve, dzīvojamā istaba, garāža un pagalms, kur bērnus sagaida kampaņas simbols — drošības cimdiņš Todo. Viesoties drošajā mājā un iegūt zināšanas par drošību tiek aicināts ikviens bērns. Todo drošā māja būs atvērta laikā no plkst.13.00 līdz plkst.16.30. ToDo drošās mājas katra zonā ir veidotā tā, lai bērni piedalās, iesaistās, ieskatās, ieklausās un atceras. Kampaņas ietvaros ir izstrādātas arī vadlīnijas skolotājiem un vecākiem, kurās ietverts precīzs visu materiālu raksturojums par bērnu drošību un sniegts izvērsts skaidrojums par materiālu pielietojumu darbā ar skolēniem.