Divgadīga meitenīte izkrīt no ceturtā stāva un laimīgi iekrīt smilškastē

Rīgā pa ceturtā stāva logu pirmdien izkritusi divus gadus veca meitenīte, bet, par laimi, viņa iekritusi smilškastē un no smagām traumām izvairījusies, ziņo laikraksts Neatkarīgā Rīta Avīze.

FOTO: Ieva Bērtulsone, celiq@inbox.lv

Bērniņš nogādāts slimnīcā ar galvas traumu. Mediķi atgādina, ka vecākiem, kuru ģimenēs ir mazi bērni, vienmēr jāpārliecinās, ka mājas vai dzīvokļa logi ir droši aizvērti. Ja tomēr nolemts ielaist istabā svaigu gaisu, logus ieteicams atvērt vēdināšanas režīmā, ja tas iespējams. Nekādā gadījumā nedrīkstētu atstāt mazuli bez pieaugušo uzraudzības.

Pagājušajā diennaktī ātrā palīdzība bijusi nepieciešama vēl vairākiem bērniem. Kurzemē trīs gadus vecs bērns nogādāts slimnīcā pēc kritiena no divstāvu gultiņas, Vidzemē trīs gadus vecs puika applaucējis kājas ar karstu tēju, bet Rīgā piecus gadus vecs puika guvis karstuma dūrienu. Par laimi, karstuma ietekme nav bijusi ļoti spēcīga un pirmā palīdzība sniegta uz vietas, bet uz slimnīcu bērns nav vests.

Zemgalē 14 gadu vecs jaunietis guvis smadzeņu satricinājumu pēc kritiena no velosipēda, bet Kurzemes pusē 17 gadu vecs puisis kritis no šķūnīša jumta un lauzis pēdu. Abi nogādāti slimnīcā.

 

Avots: www.nra.lv

Reklāma
Reklāma