Padomi, kā izvēlēties piemērotāko autosēdeklīti

Diezgan bieži dzirdam jautājumus, kā no plašā piedāvājuma klāsta pareizi izvēlēties bērnu autosēdeklīti. Turklāt katrā veikalā tiek slavēta tieši tā prece, kas ir šim tirgotājam pieejama. Arī cenu diapazons tik dažāds…

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Viens gan ir skaidrs, lai bērnus vestu automašīnā, autosēdeklīšu izmantošana ir obligāts priekšnosacījums. Tas nepieciešams bērniem no dzimšanas brīža līdz pat 150 cm garumam. Bērns sēdeklītī jāliek arī tad, ja paredzēts braukt vien dažus kilometrus, un mazuļa novietošana sēdeklītī aizņem vairāk laika nekā pats brauciens!


Nosacījumi autosēdeklīša izvēlei:
Drošība — galvenais autosēdeklīša uzdevums ir kritiskā brīdī aizsargāt mazuli no triecieniem, tāpēc iesakām izvērtēt, vai tas atbilst noteiktajiem standartiem un ir pārbaudīts drošības testos. Tomēr arī tas vēl nav garants, ka sēdeklītis garantēs maksimālu drošību. Lietošanā būtiskākā ir PAREIZA autosēdeklīša nofiksēšana automašīnā, kā arī pareiza bērna piesprādzēšana tajā. Starp bērnu un pleca lencēm pieļaujama tikai 2 pirkstu atstarpe.
Atbilstība bērna vecuma un svara kategorijai — katrai vecuma grupai ir paredzēti atbilstoši autosēdeklīši. Nav pieļaujams, ka taupības nolūkā gadu vecs mazulis tiek vest ar sēdeklīti, kas paredzēts 3 gadu vecam bērnam. Tas nekas, ka mazulis augumā ražens, viņam vēl ir nepieciešama pusguļus pozīcija, kā arī pieguloši galvas balsti, lai galva būtu stabili atbalstīta, nevis karātos automašīnas jostās.
Ērtums — pirms autosēdeklīša iegādes ieteicams izvēlēties vairākus atbilstošās kategorijas sēdeklīšus un izmēģināt, kā bērns tajā jūtas. Bērniem ļoti svarīgi ir justies labi, citādāk tie sāk protestēt. Lai ir patīkams polsterējums, komfortabli galvas un plecu balsti. Lai vecākiem ir ērti un viegli autosēdeklīti nostiprināt automašīnā un pārregulēt sēdeklīša slīpumu un pielāgot to bērna augumam.

 

SKATIES IDEJAS AUTOSĒDEKLĪŠIEM!

Reklāma
Reklāma


Audums — ražotāji piedāvā ļoti lielu audumu un krāsu dažādību, taču izvēle paliek vecāku rokās. Ļoti daudziem sēdeklīšiem audums ir aprīkots ar Thermotex gaisa caurlaidīgo materiālu. Ar Thermotex karstumā tiek samazināta sakaršana, bet aukstumā tiek samazināta aukstuma sajūta. Audumam ir jābūt izturīgam un viegli kopjamam, kā arī noņemam un mazgājamam.
Saderība ar automašīnu — pirms iegādājaties autosēdeklīti, izmantojiet iespēju pārbaudīt, kā tas stiprināsies tieši tavā automašīnā, jo dažiem modeļiem ir nepieciešamas nedaudz garākas automašīnas drošības jostas.
Cena — jārēķinās, ka sēdeklītis ar Vārdu jeb zināmie brendi būs dārgāki, nekā mazāk zināmie.


Uz jautājumu — kurš no visiem autosēdeklīšiem būtu labākais tieši tavam mazulim — var atbildēt tikai vecāki kopā ar mazo pasažieri, iegriežoties specializētajos veikalos un kopā ar pārdevēju izskatot, izvērtējot un piemeklējot atbilstošo sēdeklīti tieši jums.

Sargājam sevi un bērnus, un vasaras brīvlaiks būs smaidu un līksmības pilns!