Ugunsgrēkā mirst trīs mazuļi, kas mājās bija atstāti vieni

Trīs mazulīši — vecumā līdz trim gadiem! — mājās Ludza novadā bija atstāti vieni bez uzraudzības. Māja nodega.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izlasot portālā kasjauns.lv ziņu par to, ka ugunsgrēkā miruši trīs bērni, brīdi svārstījos, vai ko tik stindzinoši būtu jāpublicē portālā mammam.lv/tetiem.lv. Bet tad es atcerējos brīvdienās redzētu skatu Rīgas ielās — pieci bērni, no kuriem jaunākam bija aptuveni divi trīs gadi, bet vecākajam varbūt deviņi — rotaļājās bez uzraudzības.
Vecākais pieskatīja maziņo, tādu tuntuļu jurīti, kam grūti kustēties kombinezonā. Bariņš šķērsoja ielu, kamēr mēs sēdējām mašīnā pie luksofora, un es — ar muti vaļā. Mamma saģērbusi šos un izsūtījusi ārā „paspēlēties”? Kā zaļā pļavā. Aizmirsdama, ka tā ir pilsēta. Ka jāšķērso viena iela pēc otras.
Kur bērni aizgāja? Vai mājās pārnāca?
...


Kriminālziņa par nelaimi Ludzā
Ludzas novada Istras pagastā svētdien pa dienu nodegusi dzīvojamā māja, kurā bez vecāku uzraudzības atradušies trīs mazi bērni, kuri visi gājuši bojā.

Kā pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere, izsaukumu uz ugunsgrēku VUGD saņēmis šodien, plkst.13.54. Piekļūt pie mājas ugunsdzēsēji nevarējuši neiztīrītā ceļa dēļ, tādēļ uz viena kilometra attālumā esošo vietu devušies kājām.

"Kad no Zilupes ieradās ugunsdzēsēji, mājai jau bija iebrucis jumts. Klātesošie cilvēki ugunsdzēsējiem stāstījuši, ka mājā jābūt trijiem bērniem — trīs mēnešus vecam zīdainītim, pusotru un trīs gadus veciem bērniem" sacīja Vetere. Brīdī, kad izcēlies ugunsgrēks, neviens pieaugušais mājās nav bijis.


Māja nodegusi pilnībā.

Reklāma
Reklāma

...
Vai nelaime notika nelabvēlīgā ģimenē? Varbūt. Bet bērni, ko brīvdienās redzēju ielās vienus, nebija no nelabvēlīgajiem. Normāli saģērbti, normāla izskata.
Vai tiešām vecākiem šķiet, ka „vecākais”, kurš pats vēl būtu jāpieskata, nosargās citu māsu/brāļu dzīvības?
Vai tiešām tas ir normāli, ka mamma man stāsta: „Nu ja, puika (piecgadīgs) piekrita palikt mājās, kamēr es izskrienu stundiņu uz manikīru.
Nestāstiet man, ka aukles — tas ir dārgi un bērnudārzos rindas, un bērnus nav, kas pieskata. Nestāstiet. Ko teiks, kad, pārnākot mājās, bērna vairs nebūs? Ka valsts ir vainīga?

Portāls mammam.lv/tetiem.lv lūdz: sargā savu bērnu!