Biskvīta torte ar putukrējumu - recepte

FOTO: Inese Stuģe

Katrai tortes kārtai nepieciešamas 5 olas. Tātad: atdalām olas baltumu no dzeltenuma. Pie dzeltenuma pievienojam 4 ēdamkarotes cukura un kuļam līdz cukurs ir izkusis. Tad pievienojam 5 strīķētas ēdamkarotes miltu. Putojam olas baltumus, kam pievienojam 1 ēdamkaroti cukura. Ja saputoto baltuma bļodu var apgāzt un baltums netek laukā, masa ir gatava. Pie sakultā dzeltenuma lēnām iecilājam olas baltumu un lejam tortes cepam formā, un liekam cepties 180-200 grādos cepeškrāsnī 20-25 min. Tieši tāpat cepam pārējās kārtas. Putukrējums jāsaputo ļoti stingrās putās. Tā lai teiktu - vēl nedaudz un būtu jau sviests (cukuru un vaniļas cukuru liekam pēc patikas) Torti smērējam ar saputoto putukrējumu un ievārījumu. Dekorējam ar svaigiem augļiem vai krāsaino cukuru, vai ko citu. Lai labi garšo :)

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Skābs ievārījums - 500.gr.
  • Olas - 15.gab.
  • Putukrējums - 1.litrs
  • Cukurs - 20.ēd. kar.
  • Milti - 15.strīķētas karotes
  • Vaniļas cukurs