Dumpis: Mazākajām klasēm jāturpina mācības skolās

Pirms lemt par 1.–6. klašu mācībām attālināti, ir vēl citas lietas, ko varētu ierobežot, tomēr pats galvenais – jānovērš Covid-19 ierobežojumu apiešana, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica infektologs Uga Dumpis.

Mazie bērni uz skolu būtu jālaiž arī ļoti sliktā situācijā.

FOTO: Shutterstock.com

Mazie bērni uz skolu būtu jālaiž arī ļoti sliktā situācijā.

Pēc viņa teiktā, mazāko klašu attālinātās mācības nedos tik lielu iespaidu saslimstības ar Covid-19 mazināšanai. "Mēs jau nezinām, cik ilgi būs jāslēdz. Tās varbūt milzīgas sekas, ja tas jādara uz vairākiem mēnešiem," sacīja Dumpis, atgādinot, ka mazie bērni nav galvenie slimības izplatītāji.

Dumpis uzsvēra, ka ir daudz lietu, kas vēl darbojas,  – piemēram, sporta aktivitātes, frizieri. Tomēr galvenais, kas jādara, – jāskatās, kur ierobežojumi tiek apieti. Pēc viņa teiktā, cilvēki mēģina apiet ierobežojumus. Viņi neizprot, ka ierobežojumi paredzēti, lai samazinātu kontaktus.

"Mums jāiemācās dzīvot ar šo vīrusu un jāsaprot šie spēles noteikumi," sacīja Dumpis. Viņš uzsvēra, ka Covid-19 saslimstībai jāsamazinās, ja cilvēki ievēros distanci, mazgās rokas un valkās maskas sabiedriskās vietās.

Reklāma
Reklāma