Par bezmaksas pusdienām skolēniem attālinātās mācību nedēļas laikā

Pavasarī, kad visi skolēni mācījās attālināti, valsts vai pašvaldības apmaksātās pusdienas bērni saņēma dāvanu karšu vai pusdienu paciņu veidā. Vai arī šoruden attālinātās mācību nedēļas laikā būs tāpat, jautā vecāki?   

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izglītības un zinātnes ministrijas komunikāciju daļā precizē, ka brīvpusdienas, kuru finansēšanā piedalās valsts, tiek nodrošinātas tikai jaunāko klašu skolēniem no 1. līdz 4. klasei. Šo klašu skolēni šajā vienā mācību nedēļā nemācīsies attālināti. Uz šo klašu plūsmu attiecas tie paši drošības noteikumi, kas tika izstrādāti un īstenoti skolās līdz rudens brīvlaikam. 

Gadījumā, ja attālinātās mācības  notiks visām klasēm, stāsies spēkā  Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, kas 2020. gada 2. septembrī apstiprināti valdībā. 

No nākamās nedēļas, 26. oktobra, vienu nedēļu attālināti mācīsies 7. - 12.  klašu skolēni. Šajā grupā brīvpusdienas saņem tikai daļa skolēnu, un tās finansē pašvaldības. Ja pašvaldība līdz šim piešķīrusi brīvpusdienas vecākajām klasēm vai kādai noteiktai skolēnu daļai (mazturīgie, daudzbērnu ģimenes), tad, protams, pašvaldība pati lemj, vai un kā pusdienas tiks nodrošinātas šīs vienas nedēļas laikā pēc brīvlaika.

 

Reklāma
Reklāma