Meklē jaunas mēbeles? Liec lietā šos padomus!

Mēbeles parasti nepērk bieži, tāpēc kļūdīties jauna dīvāna vai plaukta izvēlē ir sevišķi nepatīkami. Lai pirkums priecētu aci ne tikai pāris mēnešus, bet arī ilgus gadus pēc iegādes, uz mēbeļu veikalu jāiet, bruņojoties ar zināšanām. Īsais ceļvedis mēbeļu iegādē palīdzēs izvairīties no izplatītākajām pircēju kļūdām – iepazīsties ar noderīgajām rekomendācijām!

Lai pirkums priecētu aci ne tikai pāris mēnešus, bet arī ilgus gadus pēc iegādes, uz mēbeļu veikalu jāiet, bruņojoties ar zināšanām. Foto: Pixabay.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai pirkums priecētu aci ne tikai pāris mēnešus, bet arī ilgus gadus pēc iegādes, uz mēbeļu veikalu jāiet, bruņojoties ar zināšanām. Foto: Pixabay.com


Viss sākas ar stilu: kā to noteikt un ievērot?
Interjera dizains nav tikai greznu privātmāju un lielu dzīvokļu prerogatīva. Gluži otrādi, ja lielā telpā stila kļūdas var būt mazāk pamanāmas lielas platības dēļ, mazā mājoklī neveiksmīgs dizains var pamatīgi iedragāt dzīves kvalitāti.

Nepareizi izvēlēts stils ir viena no izplatītākajām kļūdām – mēbeles, kas labāk izskatītos lauku mājā, izvieto pilsētas dzīvoklī, kļūdās ar krāsām, formām un tekstūrām. Vai to visu var labot? Jā, ievērojot pavisam vienkāršu padomus:

- mēbeles jāizvēlas, paturot prātā pilnu mājokļa tēlu. Romantiska guļamistaba, art-deco viesistaba un industriāla virtuve rada diezgan savādu kopējo iespaidu. Eklektika ir modē, taču tā prasa lielisku gaumi un iedziļināšanos dizaina niansēs – ja neesi 100% pārliecināts par rezultātu, labāk iegādājies saskanīgas mēbeles vienotā stilā;

- vienkāršas formas un tīras krāsas ir veiksmīgs risinājums teju ikvienam interjeram. Mēbeles skandināvu un modernajā stilā ir visvieglāk kombinēt savā starpā, bet art-deco, industriālais un Provansas stils gan labāk izskatās bez piejaukumiem.

Neuztraucies, ja saskanīgs mēbeļu ansamblis šķiet pārāk vienmuļš – interjeru varēsi bagātināt ar dizaina dekoriem, spilgtiem aizkariem un citām izteiksmīgām detaļām.

mēbeles 1a.lv

Foto: Pixabay.com


Telpas pamati un detaļas: kopīgais un atšķirīgais
Ikvienā istabā ir savs mēbeļu pamats – viesistabā tas ir dīvāns, žurnālgaldiņš un plaukts vai sekcija, guļamistabā gulta un skapis u.tml. Šīs mēbeles jāpērk pirmkārt, un pēc tam jau var iegādāties papildu elementus.

Mēbelēm vienā istabā jāveido gaumīgs komplekts, taču tas nepavisam nenozīmē, ka jāpērk tikai gatavi mēbeļu moduļi. Ja vēlies radīt interjeru paša spēkiem, ņem vērā, ka:

- mēbeļu pamatu labāk izvēlēties neitrālu – gaišas vai tumšas klasiskās krāsas, neliels dekoru daudzums un vienkāršas formas kalpos par vislabāko fonu radošam piesitienam;

- spilgtu akcentu lomu var uzņemties nelielas mēbeles – dizaina krēsli, piekaramie vai stūra plaukti, ķeblīši. Te gan vērts atcerēties, ka kontrasts nav neiederības sinonīms, un kontrasta mēbelēm jābūt tādā pašā vai līdzīgā stilā kā pārējām;

- vienkāršākais paņēmies interjera dažādošanai ir krāsas – krēslu komplekts ar vienu vai diviem krēsliem citā krāsā vai plaukti ar spilgti nokrāsotām virsmām momentā atsvaidzina ierasto dizainu.

1a.lv mēbeles

Foto: Pixabay.com


Funkcionalitāte, skaistums, ērtums: lieko nesvītrot
Ideālas mēbeles apvieno visas šīs īpašības, tāpēc tie ir svarīgākie kritēriji, ko ņemt vērā, meklējot mēbeles. Gaumes jautājumus katrs pircējs risina pēc saviem ieskatiem, bet funkcionalitāti un ērtumu gan var izvērtēt pēc standarta prasībām:

- nepārmaksā par modernām mēbelēm ar Tev nevajadzīgām funkcijām. Ja negrasies uzņemt ciemiņus, izvelkamo dīvānu var arī nepirkt;

- izvēlies mēbeles, kas netraucēs kustībai telpā. Ikvienam maršrutam mājoklī jābūt vismaz vienu metru platam;

- pievērs uzmanību mēbeļu materiālam, it īpaši, ja mēbeles plānots izmantot intensīvi: sēdēšanai, gulēšanai vai maltīšu baudīšanai.

Šos padomus varēsi droši pielietot ne tikai mēbeļu salonā, bet arī iepērkoties tiešsaistē. Viens no lielākajiem interneta veikaliem Latvijā, 1a.lv, piedāvā plašu mēbeļu sortimentu ikvienai mājokļa istabai – vienuviet var iegādāties gan pamata mēbeles, gan dekoratīvos plauktus, noderīgos soliņus un daudzus citus interjera priekšmetus. Ienāc 1a.lv un apskati mēbeļu piedāvājumu sev ērtā laikā un vietā!