Notiks sievietes veselībai veltīta ārstu konference un ekspertu diskusija. Aicina skatīties arī TIEŠSAISTĒ

Akcentējot sievietes veselības nozīmīgumu valsts attīstībā, „Veselības centru apvienība” (VCA) 17. septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē Rīgā, Mūkusalas ielā 3, rīko starpdisciplināru ārstu konferenci. Savstarpēji papildinošu tēmu izklāstā lektori atbildēs konferences jautājumam „Kam uzticēties sievietei?” Laikā no 14.00 līdz 15.15 konferences ietvaros notiks tiešsaistē pieejama diskusija sabiedrībai un medijiem „Sievietes veselība medicīnas iespēju un sabiedrības uzskatu paradigmā”. 

FOTO: Shutterstock.com

Latvijas mediķi, kuru rūpju lokā ir sievietes veselība, 17. septembrī piedalīties VCA rīkotajā profesionāļu konferencē. Konferences īpašā patronese ir rakstniece Nora Ikstena. Klātienes dalībnieku skaits, ievērojot ar epidemioloģisko situāciju saistītos priekšnoteikumus, ir ierobežots, ārsti reģistrējoties konferencē varēs piedalīties arī tiešsaistē. Par iespēju klātienē un attālināti piedalīties konferencē sīkāka informācija atrodama rīkotāju mājaslapā šeit.

 

Tiešsaistes diskusiju sabiedrībai un medijiem „Sievietes veselība medicīnas iespēju un sabiedrības uzskatu paradigmā” vadīs filozofs, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) asociētais profesors Vents Sīlis. Diskutēs RSU Psihosomatikas un psihoterapijas katedras un klīnikas vadītāja profesore Gunta Ancāne, rakstniece Nora Ikstena, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes vadošais pētnieks, Onkoloģijas katedras vadītājs un asociētais profesors Jānis Eglītis, Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, RSU Sabiedrības veselības institūta vadošā pētniece Anda Ķīvīte-Urtāne, VCA ginekoloģijas dienesta vadītāja Karlīna Elksne, kopīgi raugot atbildēt uz jautājumu – kas īsti nosaka sievietes rīcību brīžos, kad vajadzīgs medicīnisks atbalsts, ārsta padoms, un kādas tam ir sekas?

 

Nora Ikstena, rakstniece: „Sievietes Latvijā ir spēcīgas, vienlaikus konferences tēmu sabiedriskais nozīmīgums ir ikdienā izjūtams. Būs auglīgi un radoši diskutēt ar lieliskiem savas jomas profesionāļiem par jūtīgiem un ļoti svarīgiem jautājumiem.”

 

Reklāma
Reklāma

VCA rīkotās ārstu starpdisciplinārās konferences tēmu lokā ir jautājumi par svarīgākajiem etapiem agrīna krūts vēža atklāšanā, hiperestrogenēmijas klīniskajām pazīmēm, dažādu vecumu sievietēm, neauglības ārstēšanu kā pēdējā gadsimta „veiksmes stāstu”, dažādu specialitāšu ārstu sadarbības aspektiem un citi. 

 

Detalizēta informācija par aktuālo diskusiju, kā arī tās tiešraide būs pieejama interneta vietnē www.facebook.com/epoliklinika.lv  Mediju pārstāvji aicināti sekot līdzi diskusijai.