Visvairāk Tēva dienas pastkaršu ceļo pie Jāņiem, Andriem un Māriem Rīgā, Valmierā, Liepājā un Siguldā

Sveicieni Latvijas Pasta un Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv rīkotās tradicionālās Tēva dienas pastkaršu sūtīšanas akcijas ietvaros jau sākuši ceļu pie adresātiem visā Latvijā. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tāpat kā iepriekšējos gados, visvairāk apsveikuma pastkaršu tiek sūtīts tētiem, kuru vārds ir Jānis, taču pirmajā pastkaršu saņēmēju trijniekā ir arī Andri un Māri. Ārpus Rīgas visvairāk svētku pastkaršu ceļo uz Valmieru, Liepāju un Siguldu. Akcijas ietvaros interneta vietnē www.nosutipastkarti.lv pareizi aizpildītās pastkartes adresātiem Latvijas Republikas teritorijā tiks piegādātas līdz Tēva dienai, ko Latvijā šogad atzīmē 13.septembrī.

 

Tēva dienas pastkaršu sūtīšanas akcijā šogad tēti visā Latvijā saņems 10 000 apsveikuma pastkaršu. 

 

Visvairāk sveicienu adresēts Latvijā populārā vīriešu vārda īpašniekiem Jāņiem – 880 pastkaršu, kam ar ievērojamu starpību seko Andri – 341 pastkarte un Māri – 305 pastkartes. Būtisku pastkaršu saņēmēju skaitu veido arī Juri, Edgari, Mārtiņi, Aivari, Kaspari, Uldi un Ivari. Atšķirībā no 2019.gada akcijas pastkaršu saņēmēju vārdu topa pirmajā desmitniekā šogad nav Normundu un Aigaru.

 

Visvairāk pastkaršu saņems tēti Rīgā – 1054, bet ārpus galvaspilsētas: Valmierā – 610, Liepājā – 582 un Siguldā – 476 pastkartes. Daudz sveicienu adresēts tētiem arī Tukumā, Cēsīs, Kuldīgā, Jelgavā, Ogrē, Smiltenē un šo pilsētu apkaimes teritorijās. Arī 2019.gadā, neskaitot Rīgu, visvairāk pastkaršu ceļoja uz Valmieru. 

 

Jau sesto gadu Latvijas Pasts un Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv aicināja sumināt tētus ar īpašu sveicienu Tēva dienā, no sociālo tīklu Facebook vai Twitter kontiem autorizējoties interneta vietnē www.nosutipastkarti.lv un nosūtot kādu no Latvijas Pasta sagatavotajām pastkartēm. Pastkartes laikus saņems visi adresāti Latvijas Republikas teritorijā, kam norādīta precīza adrese, tajā skaitā arī korekts pasta indekss, jo pretējā gadījumā pastkarte pie saņēmēja var ceļot ilgāku laiku. Indeksa precizēšanai pastkaršu sūtīšanas vietnē tika integrēts adreses pārbaudes rīks.

Reklāma
Reklāma

 

Apvienojot pastkaršu sūtīšanas seno tradīciju ar mūsdienu digitālo tehnoloģiju iespējām, Latvijas Pasts kopš 2011.gada organizē pastkaršu sūtīšanas akcijas sociālajos tīklos. Populārākās no tām veltītas Mātes un Tēva dienai.

 

 

Plašāka informācija – www.tevadiena.lv