Piešķir finansējumu viedierīču nodrošināšanai skolām; primāri tās piešķirs daudzbērnu un trūcīgām ģimenēm

Valdība atbalstījusi 3,97 miljonu eiro piešķiršanu Izglītības un zinātnes ministrijai tehnoloģiskā nodrošinājuma uzlabošanai vispārējās izglītības iestādēs.

FOTO: Shutterstock.com

Organizējot viedierīču iegādi, līdz gada beigām IZM plāno iegādāties portatīvos datorus, kas tiks nogādāti pašvaldībām, kuras atbilstoši proporcionālajam sadalījumam tos nodos skolām. Plānots, ka šīs ierīces tiks nodrošinātas 350 Latvijas vidusskolām. 

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) paudusi, ka investīcijām mūsdienīgā izglītības sistēmā jābūt vienai no valsts galvenajām prioritātēm. Viņasprāt, šo nepieciešamību vēl vairāk apliecināja Covid-19 pandēmijas rosinātās attālinātās mācības, un viņa akcentēja, ka IZM arvien turpina darbu arī pie citiem risinājumiem, kas sekmēs izglītības iestāžu iespējas nodrošināt kvalitatīvu, personalizētu izglītību.

Pēc IZM paustā, skolas viedierīces varēs izmantot gan ikdienas mācību procesa modernizēšanai, gan attālināto mācību procesa nodrošināšanai, primāri tās piešķirot skolēniem no daudzbērnu un sociāli mazaizsargātām ģimenēm.

Reklāma
Reklāma

Vienlaikus ministrijā atgādināja, ka no 2020.gada septembra tiks uzsākta pilnveidotā mācību satura īstenošana pamatizglītības un vidējās izglītības posmā. IZM ieskatā, lai sasniegtu valsts izglītības standartos noteiktos mērķus, izglītības iestādēm jābūt nodrošinātām ar nepieciešamajiem resursiem mūsdienīgam mācību procesam, tostarp informācijas un komunikāciju tehnoloģiju aprīkojumu.

Paralēli šai aktivitātei IZM sadarbībā ar Satiksmes ministriju turpina risināt jautājumus par interneta pieejamību un jaudu, kā arī plāno mācību saturu skaidrojošu videomateriālu sagatavošanu kā turpinājumu "Tava klase" virtuālajām mācību stundām.