No SPA līdz veikparkam: idejas brīvdienām Birštonas kūrortā Lietuvā

Ja plāno izrauties uz nedēļas nogali vai kādām brīvdienām ārpus Latvijas, lielisks variants var būt došanās uz Birštonas kūrortu Lietuvā. Neskatoties uz to, ka kūrortā dzīvo vien aptuveni 4 tūkstoši iedzīvotāju, tas piedāvā ne tikai atveseļošanās procedūras un spa pakalpojumus, bet arī dažādas aktivitātes gan ģimenēm, gan aktīvās atpūtas piekritējiem.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Romantiskas brīvdienas divvientulībā

Birštonas kūrorts ir īstā vieta, kur pavadīt romantiskas brīvdienas divvientulībā. Šeit Jūs varēsiet atpūsties no ikdienas rutīnas un izbaudīt mieru kopā ar savu mīļoto. SPA procedūras diviem, romantiskas vakariņas kādā no restorāniem un vakara pastaiga pa Nemunas upes promenādi būs piemērotākās aktivitātes, ja vēlaties pavadīt laiku kopā ar otro pusīti vai atgūt dzirksti attiecībās. Taču, ja vēlaties šīs brīvdienas padarīt vēl neaizmirstamākas, tad iesakām dodieties lidojumā ar gaisa balonu vai romantiskā braucienā ar kuģīti pa Nemunas upes līkločiem.

 

Atpūta kopā ar bērniem

Nenoliedzami, atpūta ar bērniem prasa lielāku plānošanu un menedžmentu, taču atrodot īstās aktivitātes, brauciens būs interesants ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Kūrortā ir iespējams iznomāt velosipēdus, tādējādi Jums nebūs jāved līdzi savi, lai dotos nelielos vai lielākos braucienos. Ja nezināt, ko apskatīt, tad Birštonas Tūrisma informācijas centrs (TIC) jau ir sagatavojis dažādus maršrutus, kuros iespējams doties ar velosipēdu vai kājām.
 

Dodoties brīvdienās kopā ar bērniem, iesakām apmeklēt “Asmeniška”. Tā ir vieta, kas ir īpaši piemērota saldumu un ziedu cienītājiem. Sākotnēji šī vieta tika veidota kā puķu veikals, kuru ar laiku papildināja ar kafejnīcas elementiem, līdz ar to šeit ir iespēja baudīt tēju, kafiju, saldējumu un citus gardumus skaistu puķu ielenkumā. Blakus ierastajam šokolādes un vaniļas saldējumam šeit atradīsiet arī burkānu, bazilika, laima un vēl citu eksotisku garšu saldējumus.

Dažas no atpūtas vietām piedāvā arī spa procedūras bērniem, tādējādi relaksēties varēs ne tikai vecāki, bet arī bērni. Ja vēlaties brīvdienas pavadīt pie ūdens, tad ūdens batutu parks “Jump Out” būs īstā vieta! Vairāk par ūdens batutu parku iespējams uzzināt šeit.

 

Brīvdienu idejas aktīvās atpūtas cienītājiem

Neskatoties uz to, ka Birštonas kūrorts ir vieta, kur relaksēties un atgūt veselību, šeit tiek piedāvātas arī dažādas aktivitātes aktīvās atpūtas cienītājiem – sākot no velomaršrutiem un braucieniem ar kajaku, līdz pat veikparkam. Tie, kuri vēlas, var iznomāt sup dēļus, dažāda tipa laivas, tostarp kanoe, bet adrenalīna cienītājiem iesakām apmeklēt “Birštonas Wake Park” vai doties paraplanieringa lidojumā.

Reklāma
Reklāma

 

Birštonas TIC piedāvā jau sagatavotus velomaršrutus, gan maršrutus, kuros doties ar kājām vai kanoe. Ja vēlaties iepazīt kūrortu, iesakām izvēlēties kādu no jau sagatavotajiem maršrutiem, kuros iekļauti dažādi apskates objekti. Ja nav bail no augstuma, noteikti apmeklējiet Lietuvas augstāko skatu torni, no kura paveras neaizmirstams skats uz Nemunas reģionālo parku. Uz skatu torni iespējams doties ne tikai ar kājām vai velosipēdu, bet arī ar elektromobīli.

Piedāvātos maršrutus atradīsiet šeit.

 

Atpūta ķermenim un prātam

Ja jūtat, ka esat noguris pēc smagas darba nedēļas un jūtat, ka gan ķermenim, gan prātam ir nepieciešama atpūta, bet nav laika doties garā atvaļinājumā, tad Birštonas kūrorts būs tieši laikā. Jauna vide, daba, svaigs gaiss, minerālūdens un klusums palīdzēs restartēties un iegūt pozitīvas emocijas. Ikviens kūrorta viesis atradīs sev piemērotāko naktsmītni – ja vēlaties uzlabot savu veselību, iesakām doties uz kādu no sanatorijām vai medicīnas spa, bet, ja vēlaties vienkārši relaksēties, izvēlieties kādu no spa centriem.

Visas pieejamās naktsmītnes atradīsiet šeit.

 

Birštonas ir starptautisko veselības aprūpes pakalpojumu kūrortpilsēta Lietuvā, kas slavena ar savu unikālo dabu, Nemunas līkumiem, minerālūdeni un karaliskās ģimenes saknēm. Kūrorts apdāvināts ar dabas bagātību: plūstošiem minerālūdens avotiem, ārstnieciskajām dūņām, tīru gaisu un veselībai draudzīgu klimatu. Kūrorts lepojas ar Eiropā atzītu un novērtētu minerālūdeni, kas satur daudz broma. 

Saistītie raksti