Sieviete, kura nejūt sāpes: "Dzemdības bija tikai kā ķermeņa stiepšanās"

Džo Kamerona (72) no Lielbritānijas nezina, ko nozīmē sāpes. To, ka salauzusi roku, viņa sapratusi tikai pēc trim dienām. Savukārt dzemdības viņa salīdzina ar ķermeņa stiepšanos. Laika gaitā sievietei konstatēta gēnu mutācija, ziņo DailyMail.

 

Kadrs no video

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kadrs no video

Dzemdējot pirmo bērnu, sieviete nav jutusi nekādas sāpes. “Mans ķermenis tikai stiepās. Es to varētu salīdzināt ar brīdi, kad mutē ieliek pirkstus un to stiepj dažādās smieklīgās sejās. Bet tās nebija sāpes. Toreiz nodomāju, ka tas ir pilnīgi normāli,” atceras Džo.

Sievietei dzīves laikā piedzimuši divi bērni. Sāpes nav jutusi arī otrajās dzemdībās. Tāpat viņai nekad nav sāpējusi galva. Reiz, kad bija salauzusi roku, to sapratusi vien pēc trīs dienām.

“Man bija astoņi gadi. Es braukājos ar skrituļslidām, kad nokritu un salauzu roku, bet es to nesapratu. Piecēlos un turpināju braukāties. Pēc trim dienām māte teica, ka manai rokai esot dīvaina forma. Kad aizbraucām pie ārsta, viņš teica, ka tā esot lauzta. Kad man jautāja, vai gribu zāles , es atbildēju noliedzoši, jo man jau nesāpēja. ”

Līdzīga situācija bijusi ar karstas kafijas uzliešanu pārgājiena laikā. Pēc notikušā turpinājusi laimīga pastaigāties pa Skotijas kalniem, bet tikai vēlāk sapratusi, ka ir guvusi apdegumus.

Diemžēl sāpju nejušanai ir arī negatīvā puse - 65 gadu vecumā viņai novēloti atklāja problēmu gūžas locītavā. “Mana meita teica, ka es dīvaini ejot. Tikai tādēļ aizgāju pie ārsta.”

Reklāma
Reklāma

Pirms trīs gadiem kāds vīrietis ietriecies viņas automašīnā. Tā ielidojusi grāvī. “Cilvēki nesaprata, kāpēc es esmu tik mierīga.”

Sievietei konstatēta mutācija FAAH un FAAH-OUT gēnos, kas atbild par sāpju signāliem no ievainojumiem vai iekaisumiem. Viņa nav vienīgā ar šādu parādību, bet šķiet, ka Džo tā piemīt visizteiktāk. Kembridžas universitātes pētnieki atklājuši, ka apmēram viena no simts sievietēm dzemdību laikā nejūt sāpes. Tomēr šīs sievietes reaģē uz citām sāpēm.

Visai Džo ģimenei pārbaudīta gēnu mutācijas iespējamība. Viņas dēlam konstatēta mutācija FAAH-OUT gēnā, bet ne FAAH. Viņš sāpes jūtot, bet mazāk par citiem cilvēkiem.