Izplatīts oranžais brīdinājums par vakarā un naktī gaidāmiem postošiem laikapstākļiem

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izplatījis oranžo brīdinājumu par šovakar un naktī gaidāmo pērkona negaisu visā valsts teritorijā.

 

FOTO: Shutterstock.com

Oranžais brīdinājums ir spēkā no otrdienas plkst. 19 līdz trešdienas plkst. 9.00.

LVĢMC brīdina, ka šovakar no rietumiem Kurzemi sasniegs nokrišņu zona - nakts laikā tā virzīsies pāri valsts teritorijai, vietām nesot ļoti stipras lietusgāzes līdz 20-25 mm, krasas vēja brāzmas līdz 15-18 m/s, kā arī pērkona negaisu. Iespējama arī krusa. Lielākais stihijas risks būs otrdienas vakarā Kurzemē.

LVĢMC brīdina, ka iespējamas krasas vēja brāzmas, krusa un lietusgāzes, kas izraisa strauju ūdens līmeņa celšanos un teritorijas applūšanu. Nolauzti koku zari vai koki, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu. Tāpat iespējami īpašumu bojājumi un traucēta transporta kustība.

Laika prognoze trešdienai
Trešdien saule mīsies ar mākoņiem un vietām nedaudz īslaicīgi līs. Rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 10-15 metriem sekundē.

Reklāma
Reklāma

Gaisa temperatūra naktī noslīdēs līdz +14..+18 grādiem, dienā tā paaugstināsies līdz +19..+24 grādiem.

Rīgā naktī uz trešdienu īslaicīgi līs, iespējams pērkona negaiss, gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par +17 grādiem. Dienā saule mīsies ar mākoņiem un nav gaidāmi nokrišņi, rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē un gaisa temperatūra sasniegs +22 grādus.