3 pastaigu vietas, kas atklās Rīgas dažādo dabu

Uzņemot ikdienas kursu: mājas - darbs - veikals - mājas, reizēm piemirstas, cik daudzveidīga ir pilsēta, kurā dzīvojam. Lūk, trīs pastaigu vietas, kas atklās Rīgas dažādo dabu.

Pastaigas kļuvušas par iecienītu atpūtas veidu. Foto: www.riga.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pastaigas kļuvušas par iecienītu atpūtas veidu. Foto: www.riga.lv

1. Ķengaraga promenāde – pastaigām ar ratiem
 

Pastaigu vieta, kas piemērota māmiņām ar ratiņiem. Gluds ceļš un ainava, kas visu laiku mainās, un upes klātbūtne – ir vērts izbaudīt patīkamāko no Ķengaraga! Pastaigas laikā siltajā laikā iespējams sastapt gulbjus, atpūsties uz soliņiem. Promenādes tālākajā galā atrodas arī putnu vērošanas tornis.
Ja promenādi plānojat apmeklēt ar auto, ērti to novietot pie Rumbulas peldētavas. Uz promenādi var nokļūt arī ar 7. tramvaju.

 

2. Bumbu kalniņš – mežs pilsētā


Ja vēlies baudīt mežu, nav tālu jābrauc – Bumbu kalniņš atrodas rīdziniekiem sasniedzamā vietā. Meža taka un skatu tornis ir pieejams apmeklētājiem, bet jāņem vērā, ka skatu tornī vienlaikus drīkst atrasties tikai pieci cilvēki. Bumbu kalnā atrodas Latvijas Brīvības cīņu piemiņas vieta.
Uz kalniņu vari nokļūt ar sabiedrisko transportu – ar 36. vai 56.autobusu (pietura Bumbu kalniņš) vai ar auto – navigācijas karte rādīs, kur jābrauc, ja tajā ievadīsi “Bumbu kalniņš”.

Reklāma
Reklāma

 

3. Ķīpsalas burvība


Atrašanās uz salas vienmēr ir īpaša, un Ķīpsalai piemīt savs šarms. Dodies pastaigā pa salu un izbaudi gan veco ēku burvību, ūdens tuvumu, bet vienlaikus – pilsētas klātbūtni! Paskaties uz ierastajām Rīgas celtnēm no cita skatu punkta!
Uz Ķīpsalu vari doties ar sabiedrisko transportu līdz pieturai "Ķīpsala" un ieplānot pavisam garu pastaigu. Ja dodies ar auto, tam novietošanas vietu meklēt vari kādā no mazajām ieliņām, piemēram, Kaiju ielā.