Anglijas fermā, kurā nodarbināti daudz austrumeiropiešu, konstatēts liels vīrusa perēklis

Herefordšīrā Lielbritānijā “AS Green and Co” dārzeņu audzēšanas saimniecībā 200 darbinieki, lielākoties viesstrādnieki no Eiropas austrumiem, devušies karantīnā, jo 73 cilvēkiem apstiprināts Covid-19, vēstī angļu mediji.

FOTO: Shutterstock.com

Šobrīd vēl daudzi cilvēki gaida savu analīžu rezultātus.

Amatpersonas saimniecības vadību norīkojusi izolēt visus savus darbiniekus mobilajās mājiņas, kurās dzīvo ražas novācēji un fasētāji.

Šobrīd neviens nedrīkst pamest šo vietu, un amatpersonas gādā, lai saimniecībai pietiktu pārtikas un citu ikdienā nepieciešamo produktu.

Šajā saimniecībā tiek audzēti brokoļi un pākšaugi, kas nonāk valsts lielāko pārtikas veikalu ķēdēs.

Saimniecības vadība paziņojumā pauda: “Mūsu darbinieki ir mūsu prioritāte, tie ir smagi strādājoši vadošie darbinieki, kas palīdz mums nodrošināt pārtiku valstij šajos neparastajos laikos.” Vadība arī piebilda, ka sadarbojas ar atbildīgajām amatpersonām, lai nodrošinātos pret Covid-19 tālāku izplatību.

Amatpersonas saimniecībai nodrošinājušas iespēju uz vietas veikt testus, kā arī izsniegusi individuālās aizsardzības līdzekļus, lai mēģinātu ierobežot infekcijas nodošanu tālāk.

Reklāma
Reklāma

Šogad ceļošanas ierobežojumu dēļ daļa strādnieku ir vietējie, jo daudzi sezonālie strādnieki nevarēja ierasties Lielbritānijā darbu veikšanā.

Lielbritānija šogad uzsāka kampaņu “Pick for Britain”, lai mudinātu bez darba palikušos cilvēkus iesaistīties ražas novākšanas darbos.

No portāla: www.jauns.lv