Pakalpojums YouTube Kids tagad arī Latvijā

No šodienas Latvijā ir pieejams bērniem un ģimenēm draudzīgais pakalpojums, lietotne YouTube Kids. Šī platforma ir veidota tā, lai būtu vieglāk atrast videoklipus, kas patīk bērniem, bet vecākiem būtu pieejami vienkārši rīki, ar kuru palīdzību atlasīt kanālus un ierobežot skatīšanās laiku, lai viņu bērni varētu baudīt YouTube Kids ģimenei draudzīgā veidā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Atrodiet bērnu iemīļotās multfilmas, skatieties izglītojošus videoklipus, klausieties skaitāmpantiņus, atbildiet uz visiem jautājumiem par matemātiku, zinātni vai dabu – to visu vienkārši un ērti nodrošina YouTube Kids.

Kopš pakalpojums kļuva pieejams ASV pirms pieciem gadiem, YouTube Kids ir kļuvusi par vienu no populārākajām bērnu lietotnēm pasaulē un tagad tā beidzot tiek piedāvāta arī Latvijā. Lietotne ir pieejama kā bezmaksas lejupielāde, un to var baudīt tālrunī, planšetdatorā vai uz lielā ekrāna, izmantojot ChromeCast, Apple TV, spēļu konsoles vai viedo televizoru.

Piecas labākās YouTube bērnu funkcijas:

Ģimenēm draudzīgs saturs
: mēs izveidojām lietotni YouTube Kids, domājot par ģimenēm. Lietotne YouTube Kids ir ģimenei draudzīga vide, kurā bērni var apmierināt savu zinātkāri un iztēli, izmantojot kanālus un atskaņošanas sarakstus, kas sakārtoti četrās kategorijās: Emisijas, Mūzika, Mācīties un Atklāt.

Pārbaudītu sadarbības partneru kolekcijas: bērni var baudīt uzticamu kanālu kolekcijas par dažādām tēmām, sākot no mākslas un amatniecības, beidzot ar mūziku, sportu, mācīšanos un daudz ko citu. Vecāki var viegli izvēlēties, kurai no šīm kolekcijām un tēmām viņi vēlas nodrošināt saviem bērniem piekļuvi.

Lietotājam draudzīgi: lielāki attēli, krāsains dizains un skaidri redzamas ikonas ļauj mazajiem lietotni lietot ērti. Kad vecāki pirmo reizi atver lietotni, viņi uzzina, kā YouTube Kids filtrē informāciju un iesaka saturu.

Vecāku apstiprināts saturs: lietotnē ir iekļautas dažādas funkcijas, kas var palīdzēt vecākiem kontrolēt bērnu pieredzi, izmantojot režīmu “apstiprināts saturs”. Tas vecākiem ļauj īpaši atlasīt atsevišķus videoklipus un kanālus, kurus lietotnē padarīt pieejamus savam bērnam. To var viegli kontrolēt, ja vecāki vēlas izlemt, kādu saturu lietotnē var skatīties viņu bērni, vai arī dažus videoklipus vai kanālus, kurus viņi vēlas izslēgt. Vecāki var izvēlēties, vai iespējot meklēšanas režīmu.

Ekrāna laiks: izmantojot iebūvēto laika atskaiti, vecāki var viegli ierobežot savu bērnu skatīšanās laiku - piemēram, ierobežojot sesiju līdz 30 minūtēm. Pieteikums paziņos bērnam, kad viņa sesija būs beigusies.

Gadījumā, ja vecāki atrod videoklipu, kas šķiet nepiemērots bērniem, viņi var viegli par to ziņot un palīdzēt uzlabot platformu.

“Mums ir prieks par YouTube Kids ienākšanu Latvijā. Lietotne YouTube Kids ir veidota, fokusējoties uz bērnu interesēm un vecāku atbildību, ļaujot bērniem piekļūt lieliskiem video par tēmām, kuras viņi vēlas izpētīt. Tas ir drošāks, patstāvīgs straumēšanas video pakalpojums bērniem ar vecāku vadības kontroli, tā ļauj pielāgot saturu tā, ka katra ģimene to uzskata par pareizu,” saka Gregs Drejs, EMEA Kids/Family & Learning for YouTube  direktors.

Lietotni var lejupielādēt, izmantojot Google Play un Apple Store.
***
 
YouTube Kids:
● YouTube Kids tika izlaists 2015. gada februārī. YouTube Kids tiek piedāvāts 79 tirgos visā pasaulē un tiek tulkots 32 valodās
● Mums ir bijuši desmitiem miljonu lejupielāžu, desmitiem miljonu aktīvu skatītāju nedēļā un vairāk nekā 160 miljardi skatījumu.
● YouTube Kids ir domāta bērniem no 3 līdz 12 gadiem. YouTube ir produkts, kas paredzēts bērniem no 13 gadu vecuma.
● YouTube Kids varat izmantot viedtālrunī vai planšetdatorā (iOS 7 vai jaunākā versijā, Android 4.1 vai jaunākā versijā) vai televizorā, izmantojot ChromeCast, Apple TV, spēļu konsoles, Smart TV vai Android TV un Apple TV.
● Bērniem nav nepieciešams Google konts, lai viņi varētu baudīt pakalpojumu YouTube Kids. Vietnē YouTube Kids nav iespējams augšupielādēt videoklipus vai komentēt saturu - saturu var tikai skatīties.

 

Reklāma
Reklāma