Valdība piešķir pabalstu trīnīšu ģimenei

Ģimenei, kurai šā gada jūnija vidū Rīgas Dzemdību namā piedzima trīnīši, piešķirts vienreizējs pabalsts – 8 538 eiro pēc nodokļu samaksas. Tas nolemts otrdien, 30. jūnijā, notikušajā Ministru kabineta sēdē.

Trejpuiku mamma Liudmila Caune. (Foto: Rīgas dome)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Trejpuiku mamma Liudmila Caune. (Foto: Rīgas dome)

Labklājības ministre Ramona Petraviča: “Kopš esmu labklājības ministres amatā, man otro reizi ir tas gods sveikt trīnīšu ģimeni. Šoreiz diemžēl sveicienu vecākiem nevaru nodot klātienē, jo ir svarīgi, lai māmiņa un mazuļi justos droši un pasargāti no koronavīrusa. Novēlu mazajiem puikām augt stipriem un veseliem, lai Latvijā ir kuplas un stipras ģimenes. Ceru, ka šogad sagaidīsim vēl kādus trīnīšus.”

Kopš 1993. gada ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, tiek sniegts vienreizējais sociālais pabalsts. Tas paredzēts kā materiālais atbalsts ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, ņemot vērā, ka ar trīs bērnu vienlaicīgu piedzimšanu un kopšanu rodas ievērojami lielāki papildu izdevumi. 

Šogad šī ir pirmā ģimene, kurā piedzimuši trīnīši. Visi jaundzimušie ir puikas. 2015. gadā šāds vienreizējais sociālais pabalsts tika izmaksāts trīs ģimenēm, 2016. un 2017. gadā – divām, 2018. gadā – četrām ģimenēm, bet 2019. gada – vienai ģimenei.

Reklāma
Reklāma