BKUS pacienti vizītes varēs atteikt mājaslapas čata logā

Sākot ar šodienu, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pacientiem un viņu vecākiem būs iespēja paziņot par neierašanos uz vizīti rakstiski mājaslapas bkus.lv čata lodziņā, informē BKUS.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Čata logs būs pieejams katru darba dienu no plkst. 08.00 līdz 17.00. Lapas labajā apakšējā stūrī būs jānorāda tālruņa numurs un ārsta specialitāte vai izmeklējums, kas iepriekš tika pieteikts.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas virsārste Renāte Snipe: “Savlaicīgi atsakot vizītes, mums ir iespēja uzrunāt citus pacientus, kuri gaida rindā un piedāvāt viņiem saņemt pakalpojumu ātrāk. Bieži vien mēs neiedomājamies, cik lielas rindas mēdz būt pie speciālistiem un, piemēram, 3 neatnākušie jeb 3 tukšās vizītes dienā pie speciālista kopsummā gada laikā veido pat 25000 nenotikušas konsultācijas. Tie ir 25000 bērni, kuri varēja saņemt tik ļoti nepieciešamo ārsta konsultāciju. Tādēļ izturēsimies atbildīgi!”

Joprojām pacientu ērtībai pieejamas arī citas vizīšu atteikšanas iespējas: sūtot SMS ar vizītes atteikumu uz numuru 29301357, ja neizdodas sazvanīt Klientu centru.

Reklāma
Reklāma