Rinkēvičs pieļauj, ka līdz jūnija vidum lielākā daļa Eiropas kļūs "ceļot brīva"

Līdz 15.jūnijam lielākā daļa Eiropas varētu kļūt "ceļot brīva" - tās ietvaros varētu būt iespējams brīvi pārvietoties, vairs neprasot ievērot 14 dienu pašizolācijas prasību pēc robežu šķērsošanas, šorīt intervijā TV3 pieļāva ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Parīzes Dievmātes katedrāle Parīzē

FOTO: Shutterstock.com

Parīzes Dievmātes katedrāle Parīzē

Jūnija vidū ES arī kopīgi lems par robežu atvēršanu vai neatvēršanu trešajām valstīm, bet līdz tam ceļojumu attiecībās ar šīm valstīm ministrs izmaiņas neprognozē.

 

Rinkēvičs atgādināja par noteikto kritēriju, lai starp valstīm atsāktu ne vien pārvietošanos, bet arī neprasītu 14 dienu pašizolāciju - ne vairāk par 15 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju.
 

Ņemot vērā šo kritēriju, esot sagaidāms, ka jau rīt Latvijas valdība diskutēs par plašāku robežu atvēršanu, pašizolāciju neprasot ievērot ne vien Baltijas, bet arī atsevišķu citu valstu iedzīvotājiem. Vienlaikus iedzīvotājiem esot jāsaprot, ka šo valstu saraksts var strauji mainīties, mainoties Covid-19 situācijai šajās valstīs, un atkal var tikt ieviesta prasība par 14 dienu pašizolāciju.

 

Reklāma
Reklāma

Rinkēvičs vērtēja, ka ES līmenī risināms jautājums ir, kā reaģēt uz praksi, kad aviokompānijas atceļ lidojumus, bet kavējas atmaksāt naudu par nenotikušiem lidojumiem.