Mammas vairs nav kopā ar mums. Kā pārdzīvot Māmiņdienu?

Šogad būs pavisam īpaša Māmiņdiena, kad Covid-19 izraisītās pandēmijas dēļ daudzi savas mammas, omes un krustmātes nemaz nevarēs satikt. Taču daudziem cilvēkiem šī satikšanās nav iespējama, jo viņu mamma jau ir devusies mūžībā. Kā godināt mammas piemiņu šajā dienā?

Svinēt Māmiņdienu laikā, kad tava mamma vairs nav ar tevi, var būt ļoti sāpīgi. Taču būtu nepareizi tāpēc šo dienu ignorēt vai izlikties, ka tā uz tevi neattiecas.

FOTO: Shutterstock.com

Svinēt Māmiņdienu laikā, kad tava mamma vairs nav ar tevi, var būt ļoti sāpīgi. Taču būtu nepareizi tāpēc šo dienu ignorēt vai izlikties, ka tā uz tevi neattiecas.

Svinēt Māmiņdienu laikā, kad tava mamma vairs nav ar tevi, var būt ļoti sāpīgi. Taču būtu nepareizi tāpēc šo dienu ignorēt vai izlikties, ka tā uz tevi neattiecas. Ļauj sev skumt un sērot, bet atceries, ka vari šajā dienā darīt lietas, kas godinātu viņas piemiņu un viņu spētu iepriecināt.

Iemāci saviem bērniem kaut ko tādu, ko tev iemācīja mamma
Padomu sniedz kāda sieviete, kuras mamma devās mūžībā pirms trim gadiem. Viņas mamma bija aizrāvusies ar dārzkopību, iekopusi skaistu piemājas dārziņu, kurā ziedējušas puķes, auguši dārzeņi, garšaugi un ābeles. Viņas meita, godinot mirušās mātes piemiņu, māca savām meitām to, ko viņa iemācījusies par augiem, to audzēšanu un kopšanu. “Brīžos, kad mācu meitām sēt vai stādīt, es jūtu savu saikni ar mammu,” atklāja sieviete.

mammas piemiņai
Foto: Unsplash.com

Pagatavo īpašu ēdienu

Īpašu sajūtu šai dienā var sagādāt ēdiens, kas garšojis tavai mammai. Iespējams, ka tas būs arī ēdiens, ko viņa bieži gatavojusi, tāpēc tev asociēsies ar savu bērnību.

Atceries par dāvanām, ko saņēmi no mammas. Vai tas būtu viņas adīta jaciņa, vilnas zeķes, rotaslietas. Izsaki pateicību par viņas dotajām dāvanām.

Reklāma
Reklāma

Uzraksti vēstuli

Pat, ja tava mamma jau ir aizsaulē, nosūti viņai vēstuli. Uzraksti visas lietas par ko esi pateicīgs, par vērtībām, ko viņa iemācījusi. Tāpat uzraksti kādu mīļu atmiņu, kas piedzīvota kopā ar mammu. Vēstuli ieliec aploksnē un paglabā.

 

Avots: Jauns.lv pēc portāla huffpost.com materiāliem