Vai vasarā varēs plānot bērnu došanos uz nometnēm?

Vecākiem rodas daudz un dažādi jautājumi par to, kā plānot savu vasaru un viens no tiem – vai paredzams, ka vasarā varēs bērnus sūtīt uz nometnēm? Atbild Veselības ministrijas pārstāvis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Oskars Šneiders norāda, ka šobrīd valstī līdz 12. maijam ir spēkā pulcēšanās ierobežojumi, kas nosaka, ka pulcēties drīkst tikai pa divi. Šobrīd lemt par to, kas būs vasarā, ir pāragri, ņemot vērā, ka valdība nākamajā nedēļā lems gan par ārkārtējās situācijas pagarināšanu vai atcelšanu, gan par tālākajiem plānotajiem ierobežojumiem.

Vasaras nometnes ir organizēts pasākums un, tās plānojot, būs jāņem vērā vasarā spēkā esošie pulcēšanās noteikumi.

“Vasaras nometnes ir organizēts pasākums un, tās plānojot, būs jāņem vērā vasarā spēkā esošie pulcēšanās noteikumi. Ja tiks atļauta pulcēšanās, tad var būt runa par atsevišķa formāta nometnēm bez ļoti liela bērnu skaita, taču jāņem vērā, ka situācija vienmēr var strauji mainīties. Noteikti situācija, ar kādu mēs ieiesim jūnijā, nebūs tā pati, ar kādu mēs iziesim no vasaras. Ir plāns pakāpeniski mazināt ierobežojumus, sākumā sākt ar maiju, pēc tam, izvērtējot situāciju vēl mazināt vai tomēr atkal palielināt ierobežojumus,” stāsta O. Šneiders.

Reklāma
Reklāma

Ministrijas pārstāvis norāda, ka nākamajā nedēļā būs precīzākas atbildes uz jautājumiem, kas skar vecāku intereses.

Saistītie raksti