Infektologs Uga Dumpis brīdina par Covid-19 pēdējā laika tendencēm

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Infekciju uzraudzības dienesta vadītājs, profesors Uga Dumpis savā tvitera kontā publicējis novērojumu par Covid-19 pēdējā laikā izplatības tendencēm Latvijā un nosauc arī to jomu pārstāvjus, kuriem jābūt īpaši piesardzīgiem.

Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis. Ekrānuzņēmums no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis. Ekrānuzņēmums no video.

Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis norāda, ka distancēšanās laikā vīruss meklē un atrod vietas, kur ilgstoši kopā uzturas daudzi cilvēki:

"Slimnīcas, patversmes, pansionāti, cietumi, armija utt. Slimības ierobežošana šādos apstākļos ir īpaši grūta, tāpēc svarīgi, lai visi šajās vietās strādājošie ir ļoti mobilizējušies."

Jau ziņojām, ka Covid-19 slimība konstatēta vienam Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) un vienam sociālā aprūpes centra "Stella Maris" darbiniekam, apstiprināja Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja. 

Reklāma
Reklāma

Onkoloģijas centra darbinieks nav no ārstniecības personāla un ikdienā nav strādājis ar pacientiem. Savukārt "Stella Maris" darbiniece devusies izolācijā uzreiz pēc tam, kad Covid-19 konstatēts vienai no centra klientēm. Rīgas domes Labklājības departamenta direktora Irēna Kondrāte norādīja, ka kopumā pēc tam, kad Covid-19 atklāts vienai no centra klientēm, pašizolācijā atrodas 11 "Stella Maris" darbinieki.

Arāja norādīja, ka nakts patversmē "Zilais krusts" patlaban jaunas saslimšanas nav konstatētas un tur saslimušo skaits ir 29.

 

Avots: Jauns.lv