Daļa vecāku turpina vest savas atvases uz bērnudārzu, jo mājās netiek galā

Daļa vecāku turpina vest savas atvases uz bērnudārzu, jo mājās netiek galā. Tas satrauc izglītības iestāžu darbiniekus, jo pat gadījumā, ja uz vietas ir divi bērni, ir teju neiespējami ieturēt divu metru distanci. Vidēji pašlaik dārziņu apmeklē aptuveni 10% bērnu. Jelgavā satrauc arī šī skaita pakāpenisks pieaugums. Visvairāk bērnu apmeklē privātos dārziņus.

 

FOTO: Shutterstock.com

Pirmsskolas izglītības iestādēm ir jābūt atvērtām, lai mediķi, policisti, pārdevēji un citi šajā brīdī svarīgu pienākumu veicēji varētu tajos atstāt savas atvases. Tomēr distanci grupiņās ievērot ir ļoti sarežģīti. Un ir vecāki, kas savus bērnus ved uz dārziņiem, jo mājās netiek galā.
Rīgā dārziņus pašlaik apmeklē 2500 bērnu, kas ir teju 10 % no kopējā skaita. Dažās iestādēs atrodas divi bērni, bet citur – 36. Tādos gadījumos viņus sadala vairākās dežūrgrupiņās. Vienas grupas limits Rīgā ir 15 bērni, norādīja Rīgas domes Izglītības pārvaldes Pirmsskolas nodaļas vadītāja Iveta Nagla.

"Protams, vecākiem būtu kārtīgi jāapdomā visi iespējamie risinājumi, lai bērnus pēc iespējas mazāk vestu publiskā telpā. Jo patiešām šajā brīdī, rūpējoties par ikviena veselību, katrs ir atbildīgs par to, cik mēs daudz komunicējam ar apkārtējo vidi. Ja ir lauki, ir vecmammas, kur bērnus varbūt var aizvest uz šo periodu, tad vecākiem jāapdomā izmantot šo iespēju, un neizmantot pirmsskolas pakalpojumu," sacīja Nagla.

Jelgavas domes Izglītības pārvaldes galvenā speciāliste pirmsskolas izglītības jautājumos Sarmīte Joma pastāstīja, ka satraucošs ir bērnu skaita pakāpenisks pieaugums.

Reklāma
Reklāma

"Tas, kas satrauc, ir tās divas līnijas – viena ir tas, ka vecāki īsti netiek galā un nezina, kā vadīt laiku ar bērnu. Viņi ir piekusuši un noguruši, un neziņā. Otra lieta – vecāki nereti saka, ka "mums par privāto bērnudārzu ir jāmaksā jebkurā gadījumā. Un tad labāk, lai viņš iet uz bērnudārzu un tur pavada laiku, jo esam pārliecināti, ka viss tur būs kārtībā." Protams, ir labi, ka uzticas izglītības iestādei. Bet vai šis ir tas laiks, kad šādi raudzīties uz situāciju? Tas ir tas, kas mūs satrauc," norādīja Joma.

Visu rakstu var izlasīt portālā LSM.lv