Pie kā noved garlaicība pašizolācijā: Covid-19 "aproces" izgudrotājam degunā iesprūst četri magnēti

Slimnīcā nonācis austrāļu astrofiziķis pēc tam, kad viņa degunā iesprūduši četri magnēt. Tas noticis brīdī, kad viņš mēģinājis izgudrot ierīci, kas neļautu cilvēkiem pieskarties sejai koronavīrusa uzliesmojuma laikā, vēsta "The Guardian". 

Ilustratīvs attēls. (Foto: Alfonso Di Vincenzo / IPA/SIPA/Scanpix)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustratīvs attēls. (Foto: Alfonso Di Vincenzo / IPA/SIPA/Scanpix)

Negadījums noticis brīdī, kad Melburnas universitātes pētnieks Daniels Reardons būvējis aproci, kas sāk zvanīt sejas aiztikšanas brīdī.

27 gadus vecais astrofiziķis jokojot sacījis, ka centies kliedēt pašizolācijas radīto garlaicību ar četriem spēcīgiem neodīma magnētiem.

"Man ir dažas elektroniskas iekārtas, taču patiesībā nav pieredzes šādu sistēmu būvēšanā. Es domāju, ja uzbūvētu ķēdi, kas varētu noteikt magnētisko laiku un mēs nesātu magnētus ap roku, tas varētu iedarbināt signalizāciju, ja to pieliktu pārāk tuvu sejai. To es izdomāju garlaicības mākts," stāsta jaunais ārsts.

Mana draudzene aizveda mani uz slimnīcu, kurā pati strādā, jo gribēja, lai viņas kolēģi par mani pasmejas.

Viņš magnētus pielicis pie ausu ļipiņām, nāsīm, bet divus magnētus ielicis pašā degunā. Kad noņēmis deguna ārpusē pieliktos magnētos, divi iekšējie salipuši kopā.

Viņš centies izmantot divus citus magnētus, lai dabūtu laukā tos, kas iestrēguši degunā, taču neveiksmīgi. Nomocījies ar magnētu izņemšanu no deguna aptuveni 20 minūtes, pētnieks atradis "Google" rakstu par 11 gadus vecu zēnu ar līdzīgu problēmu.

Tur bijis teikts, ka magnētu izņemšanai nepieciešami vairāki magnēti. Tomēr beigās visi magnēti iestrēguši degunā, bet citu vairs neesot bijis.

Reklāma
Reklāma

"Mana draudzene aizveda mani uz slimnīcu, kurā pati strādā, jo gribēja, lai viņas kolēģi par mani pasmejas. Ārsti domāja, ka tas ir diezgan smieklīgi, izsakot tādu komentāru kā – "šī ir pašizolācijas un garlaicības radīta trauma"."

Slimnīcā mediķi magnētus no astrofiziķa deguna izvilkuši manuāli. 

 

Avots: Jauns.lv