Saslimšana ar Covid-19 konstatēta trim stomatologiem Rīgā

SPKC epidemiologi ir apzinājuši saslimušo zobārstu kontaktpersonas, tāpat paņemti visi prakšu ieraksti, apzināti visi pacienti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pagājušajā nedēļā saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 konstatēta trim stomatologiem, to preses konferencē piektdien, 27. martā, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs. 

Viņš sacīja, ka saistībā ar šīm saslimšanām tika sākta epidemioloģiskā izmeklēšana. Stomatologi strādājuši divās privātpraksēs, kur strādā arī citi stomatologi. Klīnikas atrodas Rīgā.

SPKC epidemiologi ir apzinājuši saslimušo zobārstu kontaktpersonas, tāpat paņemti visi prakšu ieraksti, apzināti visi pacienti. Visas kontaktpersonas atrodas mājas karantīnā un saslimšanas gadījumā tiks izmeklētas uz Covid-19, teica Perevoščikovs.

Latvijā Covid-19 pirmoreiz konstatēts 2020. gada 2. martā. Ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim un kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu, tostarp mācībām skolās jānotiek attālināti un arī atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi un lidojumi.

Līdz piektdienai, 27. martam, Latvijā apstiprināti kopumā 280 Covid-19 saslimšanas gadījumi. Stacionārā ar vieglu slimības gaitu atrodas 21 pacients.

Reklāma
Reklāma

 

 

Avots: LSM.LV