Sakarā ar COVID-19 riskiem Rīgas Dzemdību namā liedz dzemdībās piedalīties pavadošām personām

Rīgas Dzemdību nama krīzes darba grupa pieņem lēmumu darīt visu iespējamo, lai ierobežotu koronavīrusa COVID-19 izplatīšanos dzemdību iestādē, tādēļ ir pārtraukti pacientu apmeklējumi, kā arī nav atļauts dzemdībās piedalīties pavadošajām personām (tai skaitā dzemdētājas partnerim, dūlai, mātei, draudzenei u.c.).

Rīgas Dzemdību nams

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rīgas Dzemdību nams

Pavadošajām personām, kas šobrīd jau atrodas Dzemdību namā, līdz pacientes izraksta brīdim būs jāievēro karantīnas situācijai pielāgoti iekšējās kārtības noteikumi.

Sūtījumu nodošana pacientēm tiks organizēta caur Dzemdību nama centrālo apsardzes posteni (A ieeja, vestibils). Īslaicīgs pacientes apmeklējums būs atļauts tikai izraksta dienā (līdz 15 min.)

Tāpat Dzemdību namā ir izstrādāts rīcības plāns, kā organizēt aprūpi, pēc iespējas minimizējot pacientu savstarpējo saskarsmi. Ierobežojumu laikā Dzemdību namā atcelti arī visi publiskie pasākumi, tai skaitā – Ģimenes skolas nodarbības un lekcijas.

Reklāma
Reklāma

Ierobežojumi pieņemti, lai aizsargātu māmiņu un jaundzimušo veselību un dzīvību, kā arī atbalstītu vispārējos sabiedrības epidemioloģiskās drošības mērus.