Piecas aktīvās atpūtas vietas Rīgā un Pierīgā, kuras apmeklēt šajā bezsniega ziemā

Aktīvās atpūtas iespējas dabā, baudot ziemas priekus, šogad ir ierobežotas. Tāpēc laika pavadīšanai nedēļas nogalē ar ģimeni un draugiem ir jāmeklē alternatīvas izklaides iespējas. 

FOTO: Shutterstock.com

Piedāvājām piecas aktīvās atpūtas idejas Rīgā un Pierīgā, kuras būs lieliski piemērotas gan ģimenēm ar bēriem, gan tiem, kuri vēlas atpūsties draugu lokā!
 

Bobsleja un kamaniņu trase “Sigulda”
Bobsleja un kamaniņu trase “Sigulda” neapšaubāmi ir vieta, kas jāapmeklē ikvienam! Pasaulē augsti novērtēti ir ne tikai latviešu bobslejisti un skeletonisti, bet arī 1986. gadā celtā trase, kas vairākkārt tikusi izvirzīta Ziemas olimpisko un paraolimpisko spēļu rīkošanai. Tāpēc, ja līdz šim tev vēl nav bijusi iespēja to apmeklēt, izmanto iespēju doties tur šoziem! Apmeklētājiem tiek piedāvātas plašas atpūtas iespējas – asu izjūtu cienītāji var izbaudīt braucienu ar mīksto bobu “Vučko”, savukārt visa ģimene var doties izbaudīt iespaidīgo Gaujas senlejas panorāmu, kā arī ar kājām izstaigāt trases virāžas.



Inbox.lv ledus halle Piņķos
Aktīvā atpūta ziemā neapšaubāmi saistās ar sniegu un ledu. Šoziem ledus jāmeklē iekštelpas un slidot jādodas uz kādu no publiskajai slidošanai atvērtajām ledus hallēm, piemēram, uz Inbox.lv ledus halli Piņķos.

Ledus halle piedāvā publiskās slidošanas iespējas, organizējot “Masu slidošana” un “Masu slidošana ar nūjām”, kurās ikviens var uzlabot savas slidošanas un hokeja prasmes. Atpūsties uz Piņķu ledus halli droši var doties arī tie, kuri nav aizrautīgi slidotāji ar savu inventāru, jo izklaides komplekss piedāvā ne tikai slidu, bet arī hokeja nūju un ripu nomu.


Baldones observatorija
Baldones observatorija, iespējams, ir viens no Latvijas brīvdienu galamērķiem, par kuru ir dzirdējuši daudzi, bet apmeklējuši tikai retie. Ja šoziem vēlies izbaudīt, ko iepriekš nepieredzētu, apsveriet iespēju ģimenes un draugu lokā doties uz Baldones observatoriju, lai aplūkotu reālu debess attēlu paviljona kupolā ar 10 000 reižu lielā palielinājumā, kā arī iegūtu jaunas zināšanas ekskursijā profesionāla gida pavadībā. Taču pirms doties uz Baldoni atcerieties iepriekš pieteikt ekskursiju, kā arī iepazīties ar to, ko šogad iespējams novērot debesīs.

Reklāma
Reklāma


Drifts “Drifta Hallē”
Ja šoziem dod priekšroku atpūtas un izklaides iespējām iekštelpās, tad noteikti izmēģini driftu ar Latvijā izstrādātiem un ražotiem drifta tricikliem. “Wolftrike“ tricikli tiek ražoti Liepājā, taču drifta trase izveidota Rīgā, Pārdaugavā. Uz “Drifta Halli“ vari doties ne tikai atpūsties pieaugušo kompānijā, bet arī ar bērniem, jo izklaide ar tricikliem bērniem (kas garāki par 125 cm). Drifta tricikli noteikti sniegs emocijas un adrenalīna devu, sacenšoties drifta meistarībā vai apgūstot jaunas iemaņas. Turklāt “Drifta Hallē“ vari rīkot arī bērnu ballītes vai dzimšanas dienas svinības.


Dabas parks “Ogres Zilie kalni”
Saulainās ziemas dienas, protams, var izbaudīt, arī baudot atpūtu svaigā gaisā. Slēpošanas un snovborda sezonai šogad izpaliekot, dodieties uz Ogri izbaudīt pastaigas dabas parkā “Ogres zilie kalni”. Dabas parks ir Ogres Lielo Kangaru osu grēdas sastāvdaļa ar izteiksmīgu reljefu un gleznainu ainavu. Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji šīs dabas takas ir iecienījuši gan ziemā, gan vasarā, jo tūrisma, sporta un atpūtas kompleksā pieejamas labiekārtotas grila vietas, atpūtas laukums un vingrošanas rīki.