Laimīgāko valsti pasaulē vadīs pasaules jaunākā premjerministre - somiete Sanna Marina

Somijas parlaments otrdien premjerministra amatā ievēlējis 34 gadus veco sociāldemokrāti Sannu Marinu, kas kļūs par pasaulē jaunāko valdības vadītāju, vēsta BBC.com. 

Laimīgāko valsti pasaulē vadīs pasaules jaunākā premjerministre - somiete Sanna Marina

FOTO: Shutterstock.com

Marina, kas līdz šim ieņēma transporta un sakaru ministra amatu, Somijas parlamentā ievēlēta kopš 2015.gada. Valdībā sarbosies vēl trīs sievietes - visas vēl nav sasniegušas 35 gadu slieksni.  



Sanna Marina augusi lezbiešu ģimenē. Jaunā premjerministre atklāj, ka visu bērnību jutusies "neredzama", jo nav atļāvuses stāstīt par savu netradicionālo vecāku attiecībām. Tagad viņa atklāj, ka mammas vienmēr bijušas ļoti atbalstošas un ļāvušas ticēt, ka meita var sasniegt visu, ko vien vēlas. Sanna bija pirmais bērns viņu ģimenē, kas ieguva augstāko izglītību. 

Lielajā politikā jaunā sieviete iesaistījās 27 gadu vecumā, kad caur sociāldemokrātu partiju tika ievēlēta par Tamperes pilsētas galvu. 2015. gadā viņa kļuva par Transporta un sakaru ministri. Tobrīd viņai jau bija gandrīz 2 gadu veca meita. 

Reklāma
Reklāma


Politiskie novērotāji norāda, ka Somijas valdībā ir vislielākais jaunu sieviešu īpatsvars. Valsts prioritāte ir dzimumu vienlīdzība, tāpēc jau tuvākajos gados ir gaidāms, ka 40% vai pat vēl lielāku daļu valdības veidos sievietes. 

Saistītie raksti