Šo brīvdienu plāns: Ziemassvētku izrādes, lāzeršovs un tirdziņi dāvanu gādāšanai

FOTO: Shutterstock.com

Ziemassvētku lāzeršovs un daudzi meža zvēri  LIDO centrā
Muzikālais gaismas un lāzeršovs baudāms LIDO Atpūtas centrā. Lāzeršovs priecēs skatītājus līdz pat janvāra beigām katru dienu ik pa 15 minūtēm no pulksten 16.30 līdz 23.00. Aptuveni triju minūšu garajā priekšnesumā mūzikas dinamika tiek izspēlēta ar gaismu saspēli un dažādiem animāciju tēliem, kas īpaši priecē mazos skatītājus.       
Īpašs jaunums ir arka "Dvēseļu skaņdarbs". Tajā ieejot, jāiezvana vismaz viens no vairāk nekā 200 zvaniņiem, tādējādi simboliski ieskandinot Ziemassvētku prieku savās sirdīs. 

 


Ziemassvētku tirdziņi Rīgā 
Tie sākuši darboties jau pagājušās nedēļas vidū un izgaismos pilsētu līdz par 2020. gada 8. janvārim
Doma laukumā katru dienu no 10.00 līdz 20.00, piektdienās un sestdienās no 10.00 līdz 22.00 Rīko SIA “Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš”
Esplanādē katru dienu no 11.00 līdz 19.00 Rīko SIA “Noderīgas lietas”
Kalnciema kvartālā sestdienās un svētdienās no 10.00 līdz 16.00
Āgenskalna tirgū 14., 15., 21. un 22. decembrī no 9.00 līdz 17.00


Tintes darbnīca “Zem kājām mākoņi”
7. decembrī plkst. 14.00 pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni kopā ar vecākiem un vecvecākiem aicināti uz tintes darbnīcu “Zem kājām mākoņi” Raiņa un Aspazija mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30.
Tintes mākoņu un rokrakstu pētniecības darbnīcā kopā ar vizuālo mākslinieci Evu Vēveri kopīgi meklēsim veidus, kā dzejā un tintes traipos izzīlēt dzīves notikumus, rakstīt vēstules ar spalvu un izpūst no mušas ziloni. Darbnīca balstīta Aspazijas liriskās biogrāfijas krājuma "Ziedu klēpis" dzejā un aicina uz dažādu tintes iespēju izzināšanu. Darbnīcā ieteicams ierasties apģērbā, kuru nav bail nosmērēt. Būs iespēja pārģērbties. Iepriekšēja pieteikšanās Lūdzam pieteikties, rakstot uz e-pastu dora.pauzere@memorialiemuzeji.lv vai zvanot pa tālruni 29572469.


“Stāstu tramvajs bērniem”
7. decembrī plkst. 12.03  No galapunkta “Jugla” Brīvības gatvē 409a pa 1. tramvaja maršrutu posmā “Jugla” - “Latvijas Nacionālā bibliotēka” notiks pasākums “Stāstu tramvajs bērniem”.Lasījumā tramvajā piedalās rakstnieces Andra Manfelde, Luīze Pastore, Lilija Berzinska, autoru lasījumus papildina pantomīmas mākslinieka etīdes. Pasākumu vada dzejniece Ērika Bērziņa.Pasākuma apmeklētāji tramvajā varēs iekāpt ikvienā 1.maršrutā tramvajam paredzētajā pieturvietā. Ņemot vērā to, ka vietu skaits ir ierobežots, pasākumā dalība jāpiesaka iepriekš, rakstot organizatoriem vēstuli “facebook” lapā “Prozas lasījumi” vai uz e-pasta adresi prozaslasijumi@gmail.com. Braucienam jāiegādājas biļete un jāreģistrē e-talons.

Reklāma
Reklāma


Muzikāla izrāde bērniem “Sniegbaltītes skola”
7. decembrī plkst. 13.00. Liepājas teātrī (Liepājā) un  7. decembrī plkst. 18.00 Alūksnes Kultūras centrā (Alūksnē) un plkst. 18. Mārupes kultūras namā (Mārupē)  muzikāla izrāde bērniem “Sniegbaltītes skola”. Leģendārā pasaka "Sniegbaltītes skola" ir kļuvusi par vienu no mīļākajam bērnības pasakām jau daudzām paaudzēm. Šogad Latvijas Jaunatnes teātris saviem skatītājiem piedāvās jaunu un krāšņu šīs muzikālās bērnu pasakas iestudējumu, kurā darbosies visiem labi zināmie pasakas tēli - Sniegbaltīte, Salatēvs, zaķēni, vilcēns un citi meža zvēri. Lomās -Laima Miltiņa, Jānis Jarāns, Raimonda Vazdika, Pēteris Šogolovs, Juris Millers, Dace Makovska, Jānis Mūrnieks, Sandis Bergholds, Kārlis Tols,  u.c.Izrādēs piedalās arī TDA "Dzintariņš" dejotājas. Izrādes režisors - Jānis Mūrnieks, producents - Juris Millers. Izrāde paredzēta pirmsskolas vecuma skatītājiem un jaunāko klašu skolēniem.


Pasaka “Vecīša cimdiņš”
8. decembrī Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” plkst. 15.00. muzikāla pasaka “Vecīša cimdiņš”. Pirms izrādes bērniem būs iespēja piedalīties rotaļu programmā kopā ar rūķiem.


“Mazulis ausās, Ziemssvētkos klausās”
8.decembrī Operas Beletāžas zālē plkst. 11.00 Muzikāls ceļojums apkārt pasaulei Ziemassvētku noskaņās. Ar lielu prieku veram vaļā mūsu Baltā nama durvis pašiem jaunākajiem kultūras notikumu baudītājiem, bērniem līdz četru gadu vecumam, uz operas un baleta tematikai veltītiem Ziemassvētku koncertiem Mazulis ausās, Ziemassvētkus klausās. Lai tikšanās ar pasaulē un Latvijā populārām Ziemassvētku melodijām stīgu kvarteta un flautas izpildījumā noritētu jauki un lai omulīgi justos gan mazie, gan viņu vecāki, esam sarūpējuši milzīgu, polsterētu brīnumsegu, uz kuras mazuļi varēs brīvi ļauties emocijām un kustībai mūzikas ritmos, kā arī pateikt čau! segā izšūtajiem populārajiem LNOB bērnu izrāžu varoņiem.


Apskati karaliskās strelīcijas
Katru dienu no 10.00 līdz 16.00 Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā uzplaukuši pirmie karalisko strelīciju 'Strelitzia reginae' ziedi. Paredzams, ka strelīciju ziedēšana turpināsies visas rudens-ziemas sezonas garumā. Savvaļā karaliskās strelīcijas ir sastopamas Dienvidāfrikā. Citviet pasaulē tās ir populāri siltumnīcu augi un telpaugi. Valstīs ar siltāku klimatu strelīcijas kā dekoratīvus augus audzē arī āra apstākļos, taču Latvijas klimats strelīcijām nav piemērots, tādēļ šeit tās audzējamas tikai telpās. Karaliskās strelīcijas tautā ir pazīstamas arī ar nosaukumu “paradīzes putni”. Strelīcijas par paradīzes putniem mēdz dēvēt to neparastās ziedu formas dēļ – augu zieds atgādina krāšņu putnu.