9 gadus vecs beļģu puisēns kļūs par pasaulē jaunāko universitātes absolventu

Kamēr lielākā daļa viņa vecuma bērnu vēl mācās sākumskolā, šis 9 gadus vecais beļģu zēns kļūs par pasaulē jaunāko universitātes beidzēju. Lorēns Simonss (Laurent Simons) pēc mēneša iegūs elektrotehnikas bakalaura grādu Eindhovenas universitātē Nīderlandē.

 

Foto: AFP/Scanpix

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: AFP/Scanpix

Lorēna elks ir pasaulslavenais zinātnieks Nikola Tesla un viņa atklājumi, un 9 gadus vecais ģēnijs savā laboratorijā plāno radīt mākslīgus cilvēka orgānus un pēc tam arī visu ķermeni.

"Šāda ideja man radās, jo abiem maniem vecvecākiem ir problēmas ar sirdi," vaicāts, kā nonācis pie šādas domas, stāsta Lorēns. Puisēna IQ ir 145, un triju gadu bakalaura programmu viņš ir pabeidzis nepilnu 9 mēnešu laikā. 

 
 

Elektroinženierzinātnes programmas vadītājs Sjoerds Hulshofs neslēpj, ka ir pārsteigts par sava studenta apdāvinātību. "Viņš ir apmēram trīsreiz gudrāks par visgudrāko studentu, kādu es jebkad esmu saticis savas karjeras laikā," saka pasniedzējs. 

Lorēna tētis Aleksandrs Simonss stāsta, ka pēc tam viņa dēls gatavojas mācīties medicīnas doktorantūrā. Viņš atzīst, ka studēšana Lorēnam ir kā spēlēšanās, taču svarīgi arī neaizmirst, ka viņš vēl ir bērns un atrast līdzsvaru starp viņa aizraušanos un bērnībai raksturīgajām lietām. 

Reklāma
Reklāma

"Viņš ir izvēlējies elektroinženierzinātni, jo viņam prātā ir specifisks mērķis. Elektroinženieri veic atklājumus un tamlīdzīgas lietas. Savukārt ārsti vairāk nodarbojas ar cilvēku ārstēšanu. Tas ir tas, ko Lorēns dzīvē vēlas darīt. Taču uzskatu, ka dēla lielākā kaislība ir atklājumi. Nikola Tesla bija elektroinženieris, un Lorēns vēlas viņam līdzināties. 

Kad Simonss nestudē universitātē, brīvo laiku viņš pavada tāpat kā viņa vienaudži. Puikam patīk pastaigāties ar suni, spēlēt datorspēles un publicēt bildes "Instagram".

Patlaban pasaulē jaunākais universitātes absolvents ir amerikānis Maikls Kīrnejs (Michael Kearney). Viņš diplomu saņēma 1994. gadā, būdams 10 gadus un 4 mēnešus vecs. 
 

No portāla Jauns.lv