Ierosinājums pašvaldībām: ja bērnam nav vietas dārziņā, naudu izmaksāt vecākiem

Joprojām bērnudārzos ir garas rindas - ne tikai Rīgā, bet arī Jelgavā, Ķekavā, Ozolniekos, Liepājā un citur. Mamma Sintija Šterna portālā ManaBalss.lv vāc parakstus, lai situācijā, kad bērns netiek pašvaldības dārziņā, pašvaldības līdzfinansējumu būtu iespēja saņemt arī mammai vai tētim. Šobrīd šo finansējumu var saņemt tikai auklīte vai privātais bērnudārzs.

Vecāki, kuru bērni pēc 1,5 gadu vecuma netiek valsts dārziņā, varēs izlemt, vai palikt mājās ar savu bērnu, vai izvēlēties bērnam aukli/bērnudārzu un atsākt darba gaitas.

FOTO: Shutterstock.com

Vecāki, kuru bērni pēc 1,5 gadu vecuma netiek valsts dārziņā, varēs izlemt, vai palikt mājās ar savu bērnu, vai izvēlēties bērnam aukli/bērnudārzu un atsākt darba gaitas.

Sintija Šterna ManaBalss sagatavotajā peteikumā raksta: "Vēlos dot iespēju vecākiem ilgāk palikt kopā ar saviem bērniem, saņemot pašvaldības līdzfinansējumu par bērna uzraudzību, kamēr bērns gaida rindā uz pašvaldības dārziņu. Šobrīd līdzfinansējumu var saņemt, tikai algojot aukli vai sūtot bērnu privātajā dārziņā. Dosim iespēju pašām mammām un tētiem saņemt šo līdzfinansējumu!

Pašreizējā kārtība nosaka, ka vecāki nevar saņemt pašvaldības līdzfinansējumu par bērna uzraudzību. Mainīsim likumu!

Attiecīgā līdzfinansējuma darba tirgus stimulēšanas mērķi iesaku papildināt ar demogrāfijas veicināšanas mērķi, dodot vienlīdzīgu izvēli starp aukli/atgriešanos darbā un palikšanu mājās pie bērniem.

Vecāki, kuru bērni pēc 1,5 gadu vecuma netiek valsts dārziņā, varēs izlemt, vai palikt mājās ar savu bērnu, vai izvēlēties bērnam aukli/bērnudārzu un atsākt darba gaitas. Eksperti iesaka bērniem līdz 3 gadu vecumam pavadīt laiku mājās kopā ar ģimeni."

Reklāma
Reklāma

Balsot vari šeit - ManaBalss.lv.