Pirms vasaras brīvdienām: "Splendid palace" repertuārs līdz 6. jūnijam

Ieskaties kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā no 31. maija līdz 6. jūnijam. 

Filmas Šahs briljantu karalienei publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Šahs briljantu karalienei" publicitātes foto.

ROCKETMAN. Anglija, ASV, 2019

Drāma, biogrāfija, fantāzija

Garums: 121 min.

Režisors: Dexter Fletcher

Lomās: Taron Egerton, Bryce Dallas Howard, Richard Madden, Jamie Bel

Episkā muzikālā fantāzija, ko iedvesmojis sera Eltona Džona fenomenālais dzīves stāsts. Filma atklāj to, kā talantīgais, bet kautrīgais puisēns Redžinalds Dvaits kļuva par vienu no ikoniskākajām popkultūras zvaigznēm visā pasaulē - par Eltonu Džonu.

Šo iedvesmojošo stāstu pavada Eltona Džona slavenākās dziesmas un aktiera Terona Edžertona talants atveidojot stāsta galveno varoni.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 4.jūnija.

Lielajā zālē: 04.06. seanss 20:00 ROCKETMAN SEANSS AR MŪZIĶI MNTHA

Mazajā zālē: 04.06. seanss 18:15; 05.06. seanss 20:15.

 

NEAPOLES PIRAIJAS. La Paranza dei Bambini. Itālija, 2019

Garums: 105 min.

Krimināla drāma

Režisors: Claudio Giovannesi

Lomās: Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo, Ciro Vecchione

Neapole. Nikolā un viņa draugiem ir 15 gadu. Viņi sapņo par naudu, dizaineru drēbēm un jauniem motorolleriem. Braukājot pa pilsētu un rotaļājoties ar ieročiem, pusaudži mēģina iegūt ietekmi Sanita rajonā. Viens otru viņi mīl kā savu ģimeni, nebaidās ne nāves, ne cietuma un apzinās, ka viņu vienīgā iespēja sapņa sasniegšanai ir riskēt ar visu. Taču viņu kriminālās aktvitiātes nepaliek bez sekām un likme būs mīlestība un draudzība.

Filma itāļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 31.maija!

Lielajā zālē: 31.05. seanss 20:30; 01.06. seanss 18:00; 02.06. seanss 19:30; 03.06.seanss 17:00

Mazajā zālē: 31.05. seanss 17:45; 01.06. seanss 15:00; 02.06. seanss 18:00; 04.06. seanss 20:45; 05.06. seanss 18:00.

 

90.GADU VIDŪ. Mid90s. ASV, 2018

Komēdija, Drāma

Garums: 85 min.

Režisors: Jonah Hill

Lomās: Sunny Suljic, Katherine Waterston, Lucas Hedges

Smieklīgs, pārgalvīgs un ļoti sirsnīgs stāsts par 90. gadu Losandželosu, skrituļdēļiem un bērnību bez mobilā telefona un interneta, ar Pixies, Moriseja un Wu-Tang Clan ierakstiem.

Kalifornija, 90. gadu vidus. Kompaktdiski vēl nav nomainījuši audiokasetes, skeitbordisti vēl nav redzami MTV, un mazo Stīviju (Sanijs Saldžiks) gan mamma (Ketrīna Voterstone) , gan vecākais brālis (Lūkass Hedžs) uzskata par bērnu. Viss mainās, kad Stīviju pieņem pieaugušu skeiteru atkritēju barā. Stīvijs pastrādā daudz smieklīgu trakulību, lai pierādītu, ka ir skarbs puisis. Zēns nemana, kā mūžīgajās pastaigās un hiphopa tusiņos izklaides pamazām zaudē nevainīgu izpriecu garu un bērnu dienas, it kā veldamās lejup pa Beverlihilsas pakalnu, nenovēršami pārtop pusaudža gados.

Komiķa Džonas Hilla debija režijā ir burvīgs stāsts par bērna augšanu; gara vasaras diena sākas bērnistabā pie bruņrupučiem nindzjām un beidzas Kalifornijas krastmalā, kur vienkārši ir jāņem dēlis, jāieslēdz hiphops un jāsērfo, līdz krīt.

Vecuma ierobežojums: 18+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 24. maija!

Lielajā zālē: 31.05. seanss 18:30; 01.06. seanss 20:30; 02.06. seanss 17:30; 04.06. seanss 18:00.

Mazajā zālē: 31.05. seanss 20:00; 01.06. seanss 17:30; 02.06. seanss 20:15; 03.06. seanss 20:00.

 

KINO BĒRNIEM – MĪLUĻU SLEPENĀ DZĪVE 2. The Secret Life of Pets 2. Francija, Japāna, ASV, 2019

Garums: 1 st. 20 min.

Piedzīvojumu filma, komēdija, animācija

Režisors: Chris Renaud

Skatītāju iemīļotās animācijas filmas "Mīluļu slepenā dzīve" turpinājums!

Filmas galvenais varonis sunītis Maksis kopā ar saimniekiem un savu labāko draugu Djūku pirmo reizi mūžā dodas uz laukiem. Maksis pēdējā laikā ir bijis ļoti norūpējies, tādēļ ar milzu nepacietību gaida atpūtu no pilsētas kņadas - svaigā gaisā un pie dabas krūts. Taču lauku iemītnieki izrādās nav ar pliku roku ņemami - tie nekavējas izrādīt pilsētniekiem savu raksturiņu - lai redz, kurš te galvenais!

Tikmēr pilsētā Makša draugus arī gaida pārbaudījumi, kas augumā vairākkārt dižāki par viņiem pašiem.

Vai Maksim, Gidžetai, Pūciņam un pārējiem izdosies atbrīvot savu iekšējo varoni un pārvarēt bailes, lai glābtu draugus?

Studijas "Illumination" desmitā animācijas filma turpina 2016. gadā iznākušās "Secret Life of Pets" stāstu. Ar savu īpašo rokrakstu, lieliskajiem varoņiem, humoru un sirsnību, filma turpina pētīt mājas mīluļu emocionālo dzīvi, nesaraujamo saikni ar viņu saimniekiem un atbild uz jautājumu - vai mēs patiešām, patiešām zinām, ko dara mūsu mīluļi, kad neesam mājās?

Filma dublēta latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: 7+

Kinoteātrī "Splendid Palace" 1. un 8.jūnijā plkst. 12.00!

 

MEKLĒJOT MR. KAULIŅU. Latvija, 2019

Garums: 1 st. 20 min.

Dokumentāla filma

Režisors: Kaspars Roga

Mr. Kauliņš ir finansists un šarmants dzīves baudītājs. Pēc sava biznesa kraha viņš pazūd bez vēsts, radiniekus un draugus atstājot par sevi pilnīgā neziņā. Starp tiem ir arī viņa labākais draugs Kaspars Roga, kurš apņemas noskaidrot, kur palicis Kauliņš. Pēc vairākiem gadiem Roga viņu atrod Āfrikā, Sjerraleonē, kur Kauliņš ir sācis kārtējo bīstamo avantūru - dimantu meklēšanu.

Filma latviešu un angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+                

Lielajā zālē:  02.06. seanss 15:30

Reklāma
Reklāma

 

ILMĀRS BLUMBERGS. Latvija, 2019

Dokumentāla filma

Režisore: Dzintra Geka

Stāsts par pašradīšanas noslēpumu, personības vientulības aspektiem, apziņas meridiāniem un cilvēka mērogu.

Ilmārs Blumbergs (1943-2016) Latvijas mākslā ir hrestomātiski pierādāms jēdziens, ja analizē viņa radīto scenogrāfijā, plakātu mākslā, glezniecībā, multimedijos. Taču personība – Blumbergs – ir mainīga un netverama matērija, kas visam viņa radītajam piešķir virsvērtību, brīnumainību, intimitāti, ko viņa mākslas un pasaules uztveres izzinātājs pazīst itin kā no aizlaikiem, taču nespēj kataloģizēt, iegrāmatot un, par laimi, arī patērēt.

Filmēšanas procesā filmējām Latvijā, Krievijā, Spānijā un Itālijā.

Mazajā zālē:  02.06. seanss 16:00

 

NURIJEVS. BALTAIS KRAUKLIS. The White Crow, 2019. Lielbritānija, Francija

Garums: 2 st. 7 min.

Drāma, biogrāfija

Režisors: Ralph Fiennes

Lomās: Oleg Ivenko, Ralph Fiennes, Louis Hofmann, Adèle Exarchopoulos, Sergei Polunin, Chulpan Khamatova

Filma stāsta par izcilā baletdejotāja Rūdolfa Nurijeva biogrāfiju - sākot no viņa bērnības gadiem līdz pat brīdim, kad viesizrāžu laikā Francijā viņš nolemj lūgt politisko patvērumu.

Filma angļu, krievu valodās ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Mazajā zālē:  01.06. seanss 19:30; 03.06. seanss 17:30.

 

KAZA KĀPA DEBESĪS. Latvija, 2019

Dokumentāla filma

Garums:  1 st. 52 min.

Režisore: Laima Žurgina

Dokumentālās filmas Kaza kāpa debesīs varoņus vieno jaunības bohēmiskā pulcēšanās vieta, neliela kafejnīca Rīgas vecpilsētā, starp savējiem saukta par Kazu. Šī vieta apvīta leģendām, mītiem un humoristiskiem nostāstiem; tā bija vieta, kur padomju laika Rīgas jauniešiem garīgos orientierus sniedza Džoanas Baezas un Boba Dilana, Vladimira Visocka un Bulata Okudžavas mūzika, informācija no Rietumu pasaules nonāca  caur relatīvi brīvāko kaimiņvalstu presi – poļu, čehu, bulgāru žurnāliem -; Kazā no rokas rokā ceļoja nelegālā krievu samizdata literatūra – Solžeņicins, Brodskis, Dovlatovs –, te diskutēja par Džoisu, Kafku un Sartru,  Fellīni, Antonioni un Bergmanu, Pikaso un Polloku, Garodī un Dubčeku…

No 60. gadu “nepareizajiem jauniešiem”, kas pulcējās Kazā – nonkonformistiem, hipijiem un bitņikiem  – izauguši sabiedrībā pazīstami rakstnieki, dzejnieki, mūziķi, režisori, arī jaunās, brīvās Latvijas politiķi. 60. gados viņiem bija 18, 20, 25, šodien – par pusgadsimtu vairāk. Filma ir stāsts par leģendārām Latvijas kultūras un mākslas dzīves personībām – Imantu Kalniņu un Imantu Lancmani, Maiju Tabaku un Māru Ķimeli, Laimu Eglīti un Birutu Delli, Eiženu Valpēteri un Modri Tenisonu, Uldi Bērziņu un Jāni Rokpelni, Juri Zvirgzdiņu un Māri Bišofu, Māru Brašmani un Andri Grīnbergu, kurus vieno pagājušā gadsimta 60. gados slavenā kafejnīca Kaza. Filmas varoņu paaudze pieredzējusi divas sabiedriskās sistēmas – sociālistisko un kapitālistisko –, var atskatīties uz procesiem sabiedrībā vēsturiskā un starptautiskā kontekstā. Ir savākts milzīgs, unikāls materiāls, tai skaitā neskaitāmas  sarunas ar kādreizējiem kazistiem, kas dalās atmiņās, atziņās un vērtējumos.

Filmas autore un režisore ir Latvijas dokumentālā kino klasiķe un arī kādreizējā kaziste Laima Žurgina, operatori – Edgars Bite, Kaspars Braķis, Uģis Egle, Uldis Jancis, Miks Meirāns. Filmā skan komponista Imanta Kalniņa mūzika, skaņu režisors Andris Barons, skaņu operators – Ilvars Veģis, montāžas režisors – Andris Zemītis. Filmas atbalstītāji – Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, ALFOR, filmu pabeigt palīdzēja studija Ego Media. Producenti – Laima Žurgina, Guntis Trekteris.

Lielajā zālē:  01.06. seanss 15:30

 

ŠAHS BRILJANTU KARALIENEI. Latvija, 1973

Spēlfilma, detektīvfilma 

Garums: 83 min 

Režisors: Aloizs Brenčs

Lomās: Lidija Pupure, Gunārs Cilinskis, Uldis Dumpis, Lidija Freimane, Lilita Ozoliņa un citi

Scenārija autori: Vladimirs Kaijaks, Miermīlis Steiga, Lazars Volfs

Operators: Henrihs Pilipsons

Mākslinieks: Herberts Līkums

Kostīmu māksliniece: Večella Varslavāne

Komponists: Pauls Dambis

Viena no populārākajām detektīvfilmām, ko uzņēmis žanra speciālists Aloizs Brenčs (1929-1998); ar viņa kriminālfilmām 20. gadsimta 70. gados Rīgas kinostudija kļuva slavena visas Padomju Savienības mērogā un piesaistīja skatītāju miljonus.

Kādā dzīvoklī atrasts sievietes līķis, aizdomas krīt uz jaunu meiteni Zentu. Viņas advokāts Robežnieks, pārsniedzot savas pilnvaras, cenšas pats atrast vainīgo, tā apgrūtinot darbu izmeklētājiem Sokolovskim un Dolmanei. Galu galā tomēr Sokolovska pūliņu rezultātā tiek atmaskota „briljantu karaliene" un viņas līdzzinātāji, bet starp abiem izmeklētājiem uzplaukst savstarpējas simpātijas...

Filma latviešu valodā.

Restaurētās kopijas pirmizrāde – 3. jūnijā 19:30 Lielajā zālē, ieeja bez maksas!

Filma restaurēta studijā Lokomotīve ERAF projektā Kultūras mantojuma satura digitalizācija, demonstrēšanu nodrošina Latvijas Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvs.

 

Karalienes bez grima: Ļubova Orlova, Vija Artmane, Ludmila Gurčenko

Karalienes bez grima. Ļubova Orlova, Ludmila Gurčenko, Vija Artmane. Triumfs uz ekrāna un drāma aiz kulisēm.  Igora Oboļenska lekcija –monoizrāde.

Krievijas biogrāfa Igora Oboļenska programma no cikla “Skaistuma liktenis” ir veltīta sava laika spožāko un slavenāko aktrišu likteņiem.  Uz teātru skatuvēm un kinoekrāniem viņas bija zvaigznes un dīvas.  Bet kāda bija viņu dzīve ārpus publiskās slavas, tā, kas parasti paliek aiz kadra?  Biogrāfam Igoram Oboļenskim ir izdevies ielūkoties leģendāro aktrišu dzīves aizkulisēs.  

Programmas žanrs – lekcija – monoizrāde, kuras laikā tiks demonstrētas retas fotogrāfijas un kadri. Skatītāji uzzinās atbildes uz daudziem jautājumiem, kas tika uzskatīti par “ļoti personiskiem”.

Igors Oboļenskis ir ticies ar cilvēkiem, kas pazina Ļubovu Orlovu, pierakstījis viņu atmiņas. Ar Ludmilu Gurčenko viņš ir ticies personīgi, veidojot dokumentālo filmu par viņu.  Atsevišķa tēma - biogrāfa tikšanās ar Viju Artmani, ar kuru viņš iepazinās aktrisei veltītās dokumentālās filmas tapšanas laikā.  Ar saviem atklājumiem Igors Oboļenskis  dalīsies ar savas jaunās programmas skatītājiem.  Tā būs atzīšanās mīlestībā  karalienēm – tik ļoti dažādajām un mīlētajām.

Zinātnieks aicina visus interesantus uz savu autorvakaru, kurā ar prieku dalīsies ar klausītājiem savos iespaidos un atklājumos.

Izrāde Rīgā veltīta Vijas Artmanes 90. dzimšanas dienai.

Vairāk informācijas: https://www.facebook.com/kulturasLINIJA/ 

Lielajā zālē: 05.06. plkst. 19:00

Biļetes visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv 

 

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam. 
Ieskaties: www.splendidpalace.lv