Kā apdāvināt māmiņas gada skaistākajos svētkos? Padomi labākās dāvanas izvēlē

Maijs nāk ar sauli, skurbinošo ziedēšanas trakumu un arī pasaulē skaistāko svētku dienu – Māmiņdienu! Katram mums viņa viena, vismīļākā, vislabākā, kuru svētkos īpaši gribam lutināt, mīļot, uz rokām nēsāt un, protams, apdāvināt.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai izvēlētos labāko dāvanu – ar pārsteigumu, spilgtu neaizmirstamu, Nacionālais dāvanu eksperts Latvijā, uzņēmums “Lieliska dāvana” piedāvā mazliet neparastu un jautru pieeju. Iepazīsti dažādus māmiņu psiholoģiskos portretus un uzzini, kāda dāvana visvairāk iepriecinās tieši tavējo.
 

Māmiņa - piedzīvojumu gars
Kad pirmdienas rītā ceļā uz darbu viņa kārtējo reizi sastrēgumus metas pārvarēt kā azartisks rallists, līkumojot pa Rīgas ieliņu līkločiem, tu nemaz nebrīnies. Atceries visas tās daudzās reizes, kad virtuvē kūpēja, piedega un gardi smaržoja eksotiskas receptes? Kad mājā atkal skanēja dīvaina žanra mūzika vai tika kaldināti neparasti ceļojumu plāni? Ar viņu brīvdienas nekad nav garlaicīgas - no žilbinošām koncerta neona gaismām līdz pārgājieniem ar gulēšanu apledojušā teltī. Pat sēņošana odu pilnā purvā vai supošana pa Rīgas kanāliem viņai ir pilnīgs nieks. Māmiņa, kurai sirdī piedzīvojumu gars, dāvanā būs laimīga saņemt brašu lēcienu ar gumiju Lietuvā, kas citiem liks apbrīnā noelsties. Daudz labprātāk par rāmu rītu ģimenes lokā ar ierasto kafijas tasi viņai patiks sveikt sauli dēkainā lidojumā ar gaisa balonu augstu virs egļu galotnēm vai piedzīvojums pie 620 ZS jaudīgā Lamborghini Huracan stūres, kas 100 km/h ātrumu sasniedz nieka trīs sekundēs.
 

Māmiņa - radošā torpēda 
Viņas interešu loks ir tik plašs kā mākslinieka krāsu palete – pārsteidzošs, raibs un dažādiem dvēseles stāvokļiem piemērots. Lietainās dienās tu viņu atradīsi pie molberta, gariem otas vilcieniem izliekot savas sajūtas uz papīra. Ziemassvētkos viņai ir pa spēkam māju pārvērst luminiscējošu gaismiņu parādē, bērnu ballītes sarīkot tik jautras, ka par tām runā vēl gadiem. Saviem mīļajiem viņa var uzadīt viskošākos siltos džemperus, bet dārzu no pelēka un nekāda pārvērst par gleznainu paradīzes stūrīti. Radoša māmiņa dāvanā novērtēs visu, kas ļaus viņas radošumam uzmirdzēt vēl spilgtāk - zīda apgleznošanas nodarbības vai fotografēšanas kursus, smaržu pagatavošanas meistarklasi,  floristikas kursus. Vai varbūt pavisam neparasti - afrikāņu sitaminstrumentu spēli? 
 

Sportiskā un veselīgā 
Vienalga, ārā snieg, līst vai karsē saule, viņa vienmēr atrod laiku būt sportiskā formā. Kamēr bērnam futbola treniņš vai zīmēšanas nodarbība, viņa netērē laiku, dīki čalojot ar citām mammām. Mašīnas bagāžniekā vienmēr pa rokai ir mīļākās sporta botas un, pirms kāds pamirkšķina acis, viņas jau aiztraucas vieglā skrējienā – sārtiem vaigiem, pajukušiem matiem. Jogas nodarbības agros rītos, kamēr mājā visi guļ, nūjošana, peldēšana, riteņošana, svaigs gaiss – tas viss sportiskajai māmiņai ir laimes un enerģijas avots. Tāpēc dāvini viņai kustību prieku ar neparastu piesitienu – braucienu ar Wild SUP dēli, apskatot Balto kāpu, Buļļupi un Lielupi, izjādi stalta zirga mugurā, zemūdens niršanas kursu, loka šaušanas apmācību vai ievadu golfa spēles apguvē – tie visi būs mirkļi jaunām emocijām, kas ilgi paliks atmiņā.

Reklāma
Reklāma


Skaistums pāri visam
“Man vēl tikai 5 minūtītes vajadzīgas,” viņa nosaucas no otrā stāva kāpņu laukuma, pirms atkal nozūd. Tās var būt 5 minūtes vai 35… Jo somiņa tomēr jāsaskaņo ar kurpēm un mīļākās lūpukrāsas tonis jāatrod starp pārējiem desmit. Viņa vienmēr seko līdzi jaunākajām modes aktualitātēm, spēj labāk par Vogue stilistēm saposties vakara izgājienam ar draudzenēm un pārzina visus stilīgākos apģērbu veikalus. Vismaz trīs no septiņiem nedēļas vakariem viņa ir gatava veltīt relaksējošām “self-care” nodarbēm, kur SPA, sejas maska vai kosmetologa vizīte ir obligāta. Tāpēc apliecini savu mīlestību, dāvinot māmiņai visu, kas liks uzmirdzēt viņas skaistumam vēl burvīgāk – samtaini maigu rožu ziedlapiņu SPA, relaksējošu lavandas arommasāžu, kārdinoši gardu un atjaunojošu zemeņu procedūru sejai u.c.


Romantiskā sapņotāja 
Pilsētas burzmu un ļaužu pūļus viņa vieglu sirdi iemaina pret saulrieta vērošanu klusā jūrmalā, vakariņas smalkā restorānā – pret pastaigu pavasarīgi ziedošā pļavā. Izbrauciens ar kuģīti „Jūrmala” pa saules pielieto Daugavu, nakšņošana burbuļteltī zem zvaigžņotām siltām vasaras debesīm, izjādes ar zirgiem un vakariņas ģimenes lokā sagādās viņai daudz lielāku prieku, nekā dāvinātas lietas, kas noguls plauktā un apaugs putekļiem.


Māmiņa kulināre 
Ir māmiņas, kas mīlestību izrāda ar rūpēm un gādību, citas – mīļojot un sakot labus vārdus, bet daudzas mīlestību sniedz, gatavojot saviem mīļajiem visgardākos ēdienus. Uz loga viņai visu gadu zaļo baziliks, timiāns un rozmarīns, brīvdienās smaržo pankūkas un pīrādziņi, bet viesībās viņas tortes ir vakara nagla, par kurām runā vēl ilgi. Māmiņai – kulinārei dāvanā patiks viss, kas palīdzēs gatavošanas prasmes celt jaunos augstumos - no pannām, pavārgrāmatām, konditorejas meistarklasēm līdz interesantai virtuves ierīcei, kas atvieglo ikdienas dzīvi. Vai arī uz vienu dienu „izslēdz” māmiņu no virtuves – uzdāviniet viņai Kārdinājumu gardēžiem, kas ļaus doties uz kādu no 30 restorāniem, degustācijām vai ēst gatavošanas semināriem Latvijas labākajos restorānos.