Spinātu un avokado smūtijs. Tīk garšīgs spēkus atjaunojošs kokteilis

Spināti, āboli, piparmētras, banāns, avokado un laims - šīs sastāvdaļas veido mana šobrīd iecienītākā smūtija recepti. Piemērots kokteilis spēku atjaunošanai.

FOTO: Shutterstock.com

Par recepti man jāsaka paldies kafejnīcai "Blender", kur noskatīju šo kokteili, un "Rimi" garšas ekspertam Normundam Baranovskim, kurš dalījās ieteikumos, kā noskatīto recepti ieviest dzīvē tieši tikpat gardu. 

Sastāvdaļas 2 porcijām:
1/2 banāns
1/2 avokado (ja mazs, tad liek visu)
1 glāze svaigi spiestas ābolu sulas
6 piparmētru laipiņas
1/2 laima sulas
Sauja spinātu

Piebildes par sastāvdaļām. Laima vietā var izmantot citronu - mūsu ģimene šādiem dzērieniem parasti izvēlas aromātisko laimu. Lai šajā sezonā tiktu pie svaigām piparmētrām, “Rimi” iegādājāmies piparmētru podiņā, ko pavisam drīz varēs pārstādīt dārzā. Par banānu audzēšanu esmu salasījusies visādus briesmu stāstus, tad nu parasti pērkam tikai ekoloģiski audzētos - tie patiesi garšo labāk. Āboli mums ir pavisam fantastiski - manai māsai Agitai pagrabā joprojām ir sulīgi un neticami garšīgi āboli! Tos tad liekam lietā arī smūtijos. Ar šo recepti var dažnedažādi eksperimentēt, piemēram, pievienot karoti auzu pārslu, lai smūtijs kļūst par sātīgām brokastīm. 


Gatavošana: 
Sabelndē visas sastāvdaļas un dzer uzreiz. 

P.S. Spinātu smūtijs garšo arī vīram un diviem no trim ģimenes bērniem. Trešais pagaidām apgalvo: "neko zaļu es nedzeru". Domāju, ka līdz "Rimi Bērnu dienas" Ģimenes skrējienam, kas notiks 18.maijā, meitai domas būs mainījušās:)

P.P.S. Ģimenes skrējienam piesakies www.tetrigamaratons.lv, jaunumiem par "Rimi Bērnu dienas" skrējieniem seko līdzi "Mans Rimi" sociālo tīklu kontos.

Reklāma
Reklāma

 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja

Foto: Agnese Gabrāne, Mammamuntetiem.lv