Iedvesmojies savai lieliskajai dārza ballītei! IDEJAS

Par spīti tam, ka reizēm ducina pērkons un uzlīst lietus, ārā ir silts, lai sarīkotu lielisku dārza ballīti.

Ikvienam ir pa spēkam sarīkot košu dārza ballīti!

FOTO: Shutterstock.com

Ikvienam ir pa spēkam sarīkot košu dārza ballīti!

Ballītes panākumu atslēga ir ne tikai īpašie viesi, ko vēlaties redzēt šajā dienā, un pārdomātas aktivitātes, kas radīs rotaļīgu atmosfēru, bet arī svinību vietas noformējums. 


Svinību vietas noformējums ļaus cilvēkiem iejusties pasākuma noskaņās un atslēgties no ikdienas rūpēm un problēmām. Turklāt – ja ir padomāts par pasākuma norises vietas noformējumu, arī fotogrāfijas sanāk daudz krāšņākas un priecīgākas. 

 

Vienādas mēbeles
Rīkojot lielāku dārza ballīti nereti cenšamies izlīdzēties ar pieejamo inventāru, piemēram, lielāku galdu, diviem pītiem krēsliem, vairākiem saliekamajiem zviļņiem, dažām taburetēm. Jā, arī šādi var rīkoties, paralēli ieviešot kādus vienojošus elementus, - balonus, puķupodus vai arī starp mēbelēm izvietojot siena ruloni. Taču var rīkoties arī citādi un sarūpēt vienādus, galdam pieskaņotus sēdekļus.
Mēbeles dārza ballītei

Lielisks risinājums – krēsliem izmantot vienādus auduma pārklājus. 


Īstie trauki
Ir ierasts, ka dārza ballītēs izmanto vienreizējās lietošanas traukus, taču skaisti un gaumīgi būs, ja izvēlēsieties stiklu vai keramiku, kas ne tikai būs “vēja droši”, proti, vēja pūsma neaiznesīs pa gaisu tukšās glāzes un šķīvjus, bet arī izskatīsies daudz svinīgāk.   

Balti trauki dārza ballītei

Turklāt traukiem vienmēr nav jābūt eleganti baltiem, tie var būt puķaini vai pat lienēti no vecmāmiņas pūra lādes. 

 
Limonādes burciņas
Nevajag baidīties likt lietā fantāziju un mājās pieejamos resursus, piemēram, interesanta izskata pudeles vai burciņas. Tajās var pildīt pašu gatavotas limonādes un pasniegt viesiem glāžu vietā. Bērni būs sajūsmināti par krāsainiem salmiņiem. 

Burciņas dārza ballītei

Svētku rotājums -  burku vāzes
Burkas var izmantot ne tikai gardu dzērienu pasniegšanai, bet arī pasākuma vietas dekorēšanai. Ap burciņas kaklu apsieniet glītu lenti, atstājiet galu, lai veidojas cilpa. Cilpas galu nostiprina ap burciņas kaklu. Šādā traukā kārto ziedu kompozīcijas, ko var iekārt dārza koku zaros. 

Vāzes ballītes noformējumam

Reklāma
Reklāma

Plandoši audumi
Ja  dārza ballīti esat iecerējuši romantiskās un maigās noskaņās, ieteicams padomāt par dažādiem elementiem, kas ir plūstošām līnijām un maigām aprisēm. Uz zaļā dārza fona brīnišķīgi izcelsies balti, plīvojoši audumi, kas piestiprināti koku zariem vai speciāli gatavotam rāmim. 

Dārza ballītes noformējumsAudumi var būt dažādas tekstūras un krāsu. Viss atkarīgs, kādās noskaņās ballīte plānota. 

 

Apgaismojums 
Ja ballīte notiek dienas laikā, tad apgaismojuma nodrošināšana nav aktuāla. Tad drīzāk vajadzētu parūpēties par kādām nojumēm vai saulessargiem, zem kuriem patverties no karstās saules. Taču, ja svinības notiek vakarā, apgaismojumam ir liela nozīme. Viens no variantiem mājīgas noskaņas radīšanai un  dārza rotāšanai - gaismas virtenes. 

Gaismas laternas dārza ballītei
Tās var ne tikai iegādāties dažādos interjera prešu veikalos, bet arī izgatavot mājas apstākļos. Šeit varat noskatīties video pamācību, kā izgatavot brīnišķīgu apgaismes objektu!

 

 

Ja jūsu pasākuma konceptā neiederas gaismas virtenes, varat izmantot dzīvo uguni – svecītes īpašās laternās. Šādas laternas varat izlikt dažādās dārza vietas, radot romantisku un mierpilnu noskaņu. 

Laternas dārza ballītei

Lai krāšņa dārza ballīte!