Svētku brīvdienās Bērnu slimnīcā pēc palīdzības vērsušies 1269 bērni

Aizvadītās Ziemassvētku brīvdienas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas traumatologiem bija salīdzinoši mierīgas, savukārt pediatriem tas bija saspringts darba laiks. Laika periodā no 24. līdz 28. decembrim slimnīcā pēc palīdzības vērsās 1269 bērni, no kuriem, izvērtējot veselības stāvokli, slimnīcā tika stacionēti 200 bērni. 

Uzsniegot sniegam, gūtas pirmās ziemai raksturīgās traumas, slidinoties, braucot ar ragaviņām vai slēpojot.

FOTO: Shutterstock.com

Uzsniegot sniegam, gūtas pirmās ziemai raksturīgās traumas, slidinoties, braucot ar ragaviņām vai slēpojot.

Svētku brīvdienās traumas bērni guvuši salīdzinoši maz – kopumā dažāda rakstura traumas guvuši 176 bērni. Uzsniegot sniegam, gūtas pirmās ziemai raksturīgās traumas, slidinoties, braucot ar ragaviņām vai slēpojot. 

 

Saspringts svētku laiks bija pediatriem, kuri svētku brīvdienās kopumā konsultējuši 1093 bērnus, izvērtējot viņu, veselības stāvokli stacionēti tika 194 bērni. 26. decembrī un 27. decembrī Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļas mediķi bija pārslogoti, jo šajās dienās pēc palīdzības vērsās teju 240 pacienti. Vēlamies uzsvērt, ka lielākoties pie mediķiem vērsās bērni ar paaugstinātu temperatūru, alerģiskām reakcijām, kas saistītas ar pārmērīgu augļu un saldumu lietošanu, kā arī vēdera graizēm un vemšanu, kas saistītas ar pārēšanos. 

 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā nebūtu jāvēršas gadījumos, kad nav draudi pacientam veselībai un ja saslimšanas ilgums ir 1-2 nedēļas un nepieciešama izmeklēšana ( RTG; USG u.c.), kuru iespējams veikt ambulatori pie primārā aprūpes ārsta.

Reklāma
Reklāma

 

Lai mazinātu gaidīšanas laikus pacientiem BKUS Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā, aicinām vecākus vērsties pēc palīdzības arī pie dežūrārstiem Rīgā un citās lielākajās pilsētās, kuri sniedz palīdzību visiem bērniem, neatkarīgi no tā, pie kura ģimenes ārsta pacients ir reģistrēts. Vairāk informācijas par dežūrārstu darba grafiku www.vmnvd.gov.lv

 

Vienlaikus atgādinām, ka situācijās, kad nepieciešama mediķa konsultācija, iespējams zvanīt arī uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001, rakstīt e-pastu uz medkonsultacija@gmail.com vai rakstot saziņas programmā „Skype” (lietotājvārds „medkonsultacija”).