Lieldienu pashas recepte
Mēs esam pieraduši, ka vienmēr viss ēdiens tiek pagatavots pirms svētkiem, taču, lai sajustu svētku burvību, gatavotprieku liksim lietā svētkos - Lieldienās!
                                                    FOTO: Mammamuntetiem.lv
Augļus pievieno tik daudz, skatoties, cik ļoti tev tie garšo!
Sastāvdaļas:
- Biezpiens - 650 g
 - vaniļas cukurs
 - Olas - 4 gab.
 - Sviests - 150 g
 - Cukurs - 150 g
 - Saldais krējums - 150 g
 - Citrona sulai - 1/2 citrona
 - Citrona miziņa
 
Gatavošana:
- Uzkarsē saldo krējumu, tajā izkausē sviestu.
 - Pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru un biezpienu.
 - Vāra (to neuzvārot), līdz izveidojas viendabīga masa. To karsē ~ 15 minūtes.
 - Tad pievieno citrona sulu, miziņu, žāvētus augļus (sagrieztus, pēc izvēles).
 - Saloka vairākās kārtās marli, tajā lej masu (apakšā nolikta bļoda).
 - To sasien sainītī, tad liek nospiesties, līdzīgi kā Jāņu sieru.
 
Recepte: Agita Gabrāne