Kā aizraujoši sagaidīt Jauno gadu?

Tuvojoties gada nogalei, neizbēgami sākam cits citam jautāt, kā svinēsim svētkus. Un gadu no gada visbiežākās atbildes ir par mierīgiem Ziemassvētkiem ģimenes lokā un vēlmi Jauno gadu sagaidīt kaut kā īpaši. Kā tieši? Nu – tā jautri, atraktīvi, neparasti un atmiņā paliekoši! Bet konkrētu ideju, ko tieši darīt, nereti pietrūkst.

Jaungada nakti tu vari sagaidīt arī, kopā ar draugiem spēlējot aizraujošu detektīvu spēli!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jaungada nakti tu vari sagaidīt arī, kopā ar draugiem spēlējot aizraujošu detektīvu spēli!


Ja negribas apmeklēt masu pasākumus vai tērēt daudz naudas kādam no smalkajiem Jaunā gada sagaidīšanas piedāvājumiem, bet gribas aizraujoši sagaidīt Jauno gadu draugu vai radu lokā, viena ideja, kā to izdarīt, ir – spēlējot noziegumu mistērijas spēli.


Ir pienācis Vecgada vakars, un sāk ierasties viesi, tērpušies īpašos kostīmos. Piemirst savas ikdienas domas un iejusties citā tēlā ļauj ne tikai tērpi, bet arī lomas, kas piešķirtas visiem dalībniekiem.

 

Spēlē satiekas dažādi cilvēki, katrs ar savām dīvainībām un noslēpumiem. Kad spēles varoņi iepazinušies un iegrimuši aizraujošās sarunās, izrādās, ka nupat noticis kas ārkārtējs. Ir pastrādāts noziegums, un – ak vai! – vainīgais meklējams starp klātesošajiem!

 

Gribas aizraujoši sagaidīt Jauno gadu draugu vai radu lokā, viena ideja, kā to izdarīt, ir – spēlējot noziegumu mistērijas spēli.


Sākas spēles aizraujošākā daļa: detektīvs uzņemas izmeklēšanu un iepazīstina viesus ar nozieguma pierādījumiem. Viesi cenšas atvieglot detektīva darbu, mēģinot uzost citu spēlētāju netīros noslēpumus, kā arī novērst aizdomas no sevis. Vai tiešām kāds no šiem draudzīgajiem viesiem varētu būt rūdīts noziedznieks? Vai visi klātesošie ir tie, par ko izliekas? Vai noziegums tiks atrisināts?

Reklāma
Reklāma


Lai padarītu spēli aizraujošāku, katrs dalībnieks ir saņēmis spēles naudu, ko var izmantot pēc saviem ieskatiem, – pirkt informāciju, šantažēt biedrus vai maksāt par viņu klusēšanu... (Reiz kāds spēlētājs par bargu naudu savam draugam pārdeva saburzītu salveti, iestāstot, ka tas ir īpaši vērtīgs spēles priekšmets.) Spēles laikā dalībniekiem ir iespēja risināt uzdevumus un meklēt apslēptas priekšrocību kartītes, kas var noderēt spēlē.


Spēle beidzas, tiek atklāts nozieguma atrisinājums un apbalvoti labākie spēlētāji: labākā detektīva, bagātākā spēlētāja, labākā aktiera un labākā kostīma titula ieguvēji. Pienācis laiks šampanietim, salūtam un Jaunajam gadam!


Tērpi, intrigas, aizraujošas sarunas, joki, nauda, nedaudz asuma, tituli, apbalvošana – tieši tas, kas piederas Jaunā gada ballītei!