Laiks piknikam! Ar fondī, tadžinu un lapseņu slazdu!

Tavam piknikam lieti noderēs tadžina, kurā var gatavot uz atklātas liesmas; hermētiski trauki; silikona vāki bļodām, lai ēdienam nepiekļūtu insekti; lapseņu slazds un daudzas citas īpaši piknika baudīšanai piemērotas lietas!

Spāņu tadžina ir lielisks veids, kā veselīgi un garšīgi pagatavot ēdienu ne tikai virtuvē, bet arī brīvā dabā, gatavojot uz atklātas liesmas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Spāņu tadžina ir lielisks veids, kā veselīgi un garšīgi pagatavot ēdienu ne tikai virtuvē, bet arī brīvā dabā, gatavojot uz atklātas liesmas!

 

Laikam kļūstot siltākam, daudzi no mums dod priekšroku gatavošanai brīvā dabā. Ir dažādi veidi, kā gatavošanu ārpus mājām padarīt par prieka pilnu rituālu; izvēloties piemērotus traukus un ēdiena gatavošanas un uzglabāšanas piederumus, pikniks brīvā dabā kļūs par vasaras jaukāko atpūtu.

 

Veselīgais gatavošanas rituāls 

Gatavošana tadžinā ir aizraujoša piknika tematika, ko izmēģināt kopā ar draugiem. Izbaudi tadžinā gatavotu ēdienu, kas, pateicoties tās īpašībām, ļauj to gatavot uz atkātas liesmas. Spāņu tadžinas ir funkcionālas un ļoti skaistas – apgleznotas ar rokām, izmantojot spāņu tradicionālos motīvus. Tadžina - tas ir veids, kā veselīgi un garšīgi pagatavot ēdienu ne tikai virtuvē, bet arī atrodoties brīvā dabā. Tadžinas forma ļauj ēdienam gatavoties vienmērīgi un tās ir piemērotas visām gatavošanas virsmām. Uzaicini draugus un kopā izbaudiet veselīgu gatavošanas rituālu! 

CERASPAIN Spāņu Tadžinas, Cena 20,70 LVL

 

 

Arī fondī ēšanu var pārvērst par šīs vasaras izklaidi brīvā dabā. Pats nosaukums ir radies no vārda „fondre”, kas nozīmē kausēt. Valdzinošākais šajā visā ir fakts, ka fondī ēdiens ir baudāms kopā ar draugiem - to var pasniegt, sēžot pie galda vai vienkārši atpūšoties dārza terasē. Kausējiet sieru, šokolādi un izbaudiet procesu un kopā būšanas prieku!

RITO veikalos pieejami dažādi fondī veidi. TESCOMA, TRAMONTINA, Cena no 13,61 LVL

 

 

Svaigi uzglabāti ēdieni

Atrodoties piknikā, noder hermētiski, ūdensnecaurlaidīgi vai vakuuma trauki, lai gatavotais vai līdzi paņemtais ēdiens uzglabātos ilgāk svaigs. Plastmasas hermētiskais trauks ir izgatavots no izturīgas plastmasas un ir aprīkots ar kvalitatīvu silikona blīvējumu; trauki iztur no -18 līdz +110 ° C augstu temperatūru. Šie plastmasas trauki ir pieejami dažādos izmēros un krāsās, lai tajās varētu uzglabāt visdažādākos pārtikas produktus.

TESCOMA, Cena sākot no 1,75 LVL - tilpumam 0,2

 

 

Otrs veids, kā uzglabāt produktus ilgāk svaigus, ir vakuuma maisiņi. Izpumpējot gaisu no maisiņa ar vakuuma pumpja palīdzību, ēdiens ilgāk uzglabāsies svaigs. Šo procesu sauc par dehidratāciju; gaiss nepiekļūst pārtikas produktiem un tādējādi nerodas baktērijas, kas bojā produktus. Komplektā ietilpst seši dažāda izmēra maisiņi, vakuuma pumpis un rāvējslēdzējs, kas ļauj aiztaisīt maisiņu. Uzglabā produktus svaigus!

TESCOMA, Cena: Pumpis 4,90LVL, maisiņi 6gb (izmērs 21x23 cm) 5,55 LVL

 

Reklāma
Reklāma

Pasargāts no kukaiņiem lapseņu slazdā

Iestājoties siltākam laikam, mostas daba; lai baudītu atpūtu brīvā dabā, lieliski noderēs lapseņu slazds. Efektīvs veids, kā pasargāt sevi un savu ēdienu no nevēlamajiem lidoņiem, neizmantojot ķīmiskas vielas. Ielejiet sīrupu vai jebkuru citu saldu dzērienu slazda plastmasas traukā un pakariniet vai novietojiet to dārzā, uz palodzes vai jebkurā citā vietā, kuru vēlaties pasargāt no insektu klātbūnes. Droši baudiet atpūtu dabā!

TESCOMA lapseņu slazds, Cena 6,20 LVL

 

Lai izvairītos no dažādu kukaiņu, lidoņu vai gružu iekļūšanas ēdienā, lieliski aksesuārs būs silikona vāki bļodām un krūzītēm! Silikona vāks bļodām pasargā salātus no apvīšanas tiešu saules staru ietekmē.


Lai izvairītos no dažādu kukaiņu, lidoņu vai gružu iekļūšanas ēdienā, lieliski aksesuārs būs silikona vāki bļodām un krūzītēm!

Silikona vāki pieejami ar dažādām dekorācijām; tie ne tikai pasargās no kukaiņiem, bet būs lielisks dekors piknika galdam! RITO eksperts un klienti šo preci ir iekļāvuši vasaras pirktāko preču topā!

LURCH, Cena: bļodas vāks 11,40 LVL ,vāciņi glāzēm: 2,70 LVL

 

Svaigiem salātiem

Piknika vai dārza svētku neatņemama sastāvdaļa ir grilēšana vai cepšana. Lai nodrošinātu nevainojamu eļļas vai etiķa dozēšanu ēdiena sagatavošanas procesā – noderēs izsmidzinātājs, kas nodrošinās vienmērīgu eļļas/etiķa/marinādes padevi gaļas vai salātu ēdieniem. Smidzinātājs ir izgatavots no izturīgas plastmasas, nerūsējošā tērauda un stikla. Neatsverams palīgs virtuvē un noderēs arī piknikā! Lieliska ideja : gatavošanas procesā izmantot netradicionālas, bet ļoti veselīgas eļļas ar dažādām garšām (valriekstu, kokosriekstu u.c.) -  RITO veikalos atradīsi plašu eļļu piedāvājumu.

Eļļas/etiķa/marinādes izsmidzinātājs, TESCOMA, Cena 4,95 LVL

 

Pikniks un svaigi lapu salāti lieliski sader kopā. Salātu lapu mazgāšanas un žāvēšanas process var kļūt pavisam vienkāršs - nomazgātās salātu lapas jāievieto salātu žāvētājā, kas ar centrifūgas tipa mehānisma palīdzību ļaus tos ātri un vienkārši nožāvēt. Gatavojiet salātus un ēdiet veselīgi!

Salātu žāvētājs, LURCH, Cena 10,80 LVL

 

Atvieglo darbu gatavojoties piknikam, lai netraucēti un ērti varētu atpūsties brīvā dabā. Gatavošana un ēdienu baudīšana brīvā dabā var būt aizraujoša, nodrošiniet sev un saviem draugiem patīkamas brīvdienas! Piknikam noderīgās lietas meklē visos RITO veikalos www.rito.lv