Centrs "Dardedze" aicina kļūt par brīvprātīgo bērna sargeņģeli

Centrs Dardedze, sadarbībā ar portālu Ziedot, jau no 2004.gada realizē projektu Sargeņģelis. Šajos gados projekts ir mainījies, jo vienmēr esam aktīvi reaģējuši uz sabiedrības un klientu vajadzībām. 2010. gadā, papildus jau esošajam darbam – atbalsta grupām un individuālām konsultācijām, kā novitāti esam ieplānojuši brīvprātīgo darbinieku piesaisti un apmācību.

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Ko tieši dara brīvprātīgie Sargeņģeļi?
Brīvprātīgie Sargeņģeļi dosies draudzīgā apmeklējumā pie ģimenes uz mājām vienu līdz divas reizes nedēļā uz pāris stundām. Kāda veida palīdzību viņi sniegs ir atkarīgs no ģimenes vajadzībām. Dažiem varētu būt nepieciešamas dzirdīgas ausis, plecs uz kā izraudāties vai kāds ar ko kopā pasmieties. Kādam, iespējams, būs nepieciešama neliela palīdzība atkal iekļauties ierastajā dzīves ritmā, piemēram, – doties iepirkties, pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Brīvprātīgie Sargeņģeļi var sniegt papildus divas rokas, lai palīdzētu cilvēkiem tikt galā ar dažādām situācijām, ar kurām ikdienā saskaras vecāki, kā piemēram, sniegt praktisku palīdzību tādās aktivitātēs kā pasaku lasīšanā vai rotaļās. Brīvprātīgie Sargeņģeļi palīdz vecākiem apgūt praktiskās iemaņas bērniņa aprūpē, palīdz saglabāt pašdisciplīnu un savaldīties, tikt galā ar stresu, nogurumu, uztraukumu un dusmām, nekļūstot agresīvam un vardarbīgam pret bērniņu. Sargeņģeļu pieeja ir ļoti personīga un draudzīga, un tas bieži iedrošina vecākus, ka tas, kam viņi iet cauri, nav nekas neparasts un, galvenais, ka viņi nav vieni.

Kas ir mūsu brīvprātīgie Sargeņģeļi?
Tie ir cilvēki tādi paši kā Tu – vienkārši cilvēki, kuri saprot, ka tas nebūt nav viegli audzināt mazu bērnu. Viņiem visiem ir pieredze bērnu audzināšanā – kādi ir audzinājuši savus bērnus, citi bijuši audžuvecāku, vecvecāku vai auklīšu lomā, daži no tiem ir gados jauni, daži ne tik jauni, un katram no viņiem ir sava pagātne. Daži, iespējams, paši ir saņēmuši palīdzību no Sargeņģeļiem.

Kādas ir prasības, lai kļūtu par brīvprātīgo Sargeņģeli?
Vienīgā ‘prasība’, lai Tu varētu kļūt par brīvprātīgo Sargeņģeli, ir pieredze bērnu audzināšanā. Tev jābūt draudzīgam un saprotošam, ar praktisku pieeju problēmu risināšanā. Tu nenosodi cilvēkus, bet pieņem tos kādi tie ir un centies atbalstīt viņu centienus sniegt saviem bērniem iespējami labāko dzīves sākumu. Tu jūti aicinājumu uzklausīt, atbalstīt un Tev rūp bērnu nākotne.

Pirms Tev tiks rūpīgi piemeklēta ģimene, ar kuru tiekoties, tikai Tava pieredze un iemaņas visvairāk palīdzēs, Tu saņemsi pilnu apmācību vienā no mūsu sagatavošanas kursiem, kā arī iespēju regulāri konsultēties ar mūsu speciālistiem.

Lūdzu aizpildi pieteikuma anketu un atsūti uz e-pastu sargengelis@centrsdardedze.lv vai pa pastu Cieceres iela 3a, Rīga LV-1002. Aizpildītu anketu gaidīsim līdz 2010.gada 11.janvārim!
Skatīt un lejuplādēt anketu!
 

Reklāma
Reklāma