Aveņu un jāņogu želeja

 04. augusts 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 11891



Foto: mammamuntetiem.lv


Avenes pārlasa, nomazgā, apžāvē, izspiež sulu, izberžot caur sietu. Uz 400 g sulas pievieno 300 g cukura un vāra uz lēnas uguns 4-5 minūtes. Gatavu izkāš un salej burkās. Hermētiski aizvāko. Aveņu želeju var pagatavot arī, ņemot avenes uz pusēm ar jāņogām, tad to gatavo kā jāņogu želeju.

 

Recepte no grāmatas: Brokastis, pusdienas, vakariņas.- Rīga: Olna, 1999.

Sastāvdaļas

1. Cukurs
2. Avenes
3. Jāņogas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk