IKEA Zviedru restorānā Jauno vecāku rīti. Šīs nedēļas sarunas tēma: kad un cik bieži mazulim ir jālasa priekšā, lai tas ietekmētu viņa valodas attīstību?

IKEA Zviedru restorānā trešdienās notiek Jauno vecāku rīti. Šajā trešdienā, 27. martā, no plkst. 10.30-11.30, notiks saruna ar vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāju Ingu Akmentiņu-Smildziņu – par grāmatu priekšā lasīšanas nozīmi ne vien bērnudārzniekam, bet arī zīdainim un pat gaidāmajam mazulītim puncī.
“Priekšā lasīšana bērnam ir viens no būtiskākajiem vecāku ieguldījumiem bērna nākotnes izglītībā un, jā, arī nākotnes labklājībā. Taču vecāki Latvijā saviem bērniem priekšā lasa nepietiekami bieži,”  teic Inga Akmentiņa-Smildziņa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Priekšā lasīšana bērnam ir viens no būtiskākajiem vecāku ieguldījumiem bērna nākotnes izglītībā un, jā, arī nākotnes labklājībā. Taču vecāki Latvijā saviem bērniem priekšā lasa nepietiekami bieži,” teic Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Grāmatas priekšā lasīšana zīdainim? Jā, šādai nodarbei ir nozīme, pat ja mazais vēl nespēj tev atbildēt un pat ja šķiet, ka viņš galīgi vēl neko nesaprot. Kāda īsti ir nozīme priekšā lasīšanai zīdainim? Cik bieži, kas un kā būtu jālasa, lai no tā būtu jēga un ietekme uz bērna nākotnes izglītību, karjeru un pat labklājību? 

Lai pieteiktos nodarbībai, spied ŠEIT.

Nodarbības laiks: trešdiena, 27.marts, no plkst. 10.30-11.30.

Vieta: IKEA, Zviedru restorāns otrajā stāvā (Biķeru iela 2, Ulbroka, Stopiņu pagasts)

Speciālists: vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja, pētījuma “Vecāku izpratne par grāmatu priekšā lasīšanas nozīmi pirmsskolas vecuma bērniem” autore Inga Akmentiņa-Smildziņa

Reklāma
Reklāma

Laipni aicināti ierasties: topošie un jaunie vecāki, vecvecāki, kā arī citi interesenti, kuru ikdiena saistīta ar mazuļu aprūpi

IKEA Jauno vecāku rīti notiek sadarbībā ar vecāku organizāciju “Mammamuntetiem.lv”.

Pasākums paredzēts IKEA Family kluba biedriem kā pateicība par lojalitāti. Iestāšanās IKEA Family klubā ir bez maksas un pieteikties tajā vienkāršā veidā varēs arī uz vietas Jauno vecāku rītā. 

Saistītie raksti