Ar krāšņiem bezmaksas pasākumiem sākas Rīgas drosmes un prieka vasaras notikumi: 15. un 16. jūlija programma

Arī šovasar Rīgas drosmes un prieka vasaras kultūras programma rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs ar dažādiem pasākumiem – jūlijā un augustā skanēs koncerti, notiks radošās un mākslas darbnīcas un varēs izdejoties zaļumballē.
Koncerts, teātris, darbnīcas un daudz citu aizraujošu notikumu Rīgas drosmes un prieka vasaras programmā, kas nupat sākusies un ilgs līdz pat septembrim.

FOTO: Publicitātes foto

Koncerts, teātris, darbnīcas un daudz citu aizraujošu notikumu Rīgas drosmes un prieka vasaras programmā, kas nupat sākusies un ilgs līdz pat septembrim.

Sestdiena, 15. jūlijs

 

Nordeķu prieka mirkļu parks. Apkaimes cilvēku satikšanās

  • 11.00-18.00 Vikas Ekstas meistarklase jaunajiem fotogrāfiem;
  • 13.00-14.00 bodyART® funkcionālā treniņa nodarbība ar horeogrāfi Sintiju Siliņu;
  • 14.00-15.30 Intas Rukas izstādes “Pārdaugava” atklāšana un saruna;
  • 14.00-18.00 Radošā darbnīca bērniem ar mākslinieci Katrīnu Gaili;
  • 16.00-18.00 Svarīgo jautājumu pēcpusdiena. Kā iepazīties un uzsākt sarunu? Vada psihologs Edgars Haritončenko;
  • 16.00, 17.00, 18.00 Nordeķu muižas eksursija (pieteikties varēs visi interesenti);
  • 19.00-20.00 Klavesīnista Staņislava Lopušanska (Polija) koncerts;
  • 20.30-21.30 Simonas Orinskas un BUTŌ Lab performance “DZEN”;
  • 21.30-22.30 Jēkaba Nīmaņa un “Jacob Noiman Festival band” koncerts.

 

Zināšanai

  1. Pieteikumu uz mākslinieces Vikas Ekstas fotodarbnīcu ar kontaktinformāciju tālākai saziņai sūtīt uz epasta adresi: nordekupriekamirkli@gmail.com.
  2. Uz bodyART® funkcionālā treniņa nodarbību ierasties apģērbā, kas ērts kustībām, līdzi jāņem paklājiņš, un vingrots tiek zeķītēs vai ar basām kājām.

 

Visi pasākumi ir bezmaksas.

 

 

Grupas “Chairmen” koncerts

Pāvula Jurjāna Mūzikas skolas brīvdabas estrādē plkst. 17.00.

 

“Chairmen” ir pašmāju eksperimentālā čellu rokgrupa. Grupas nesen iznākušais albums “Naudas atmazgāšanas shēma” ir spēcīgs dzīvās mūzikas šovs, kas spēj aizraut dažādu vecumu un muzikālās gaumes klausītājus. Klasiskās mūzikas skaņdarbi apvienojumā ar mūsdienu pop/roka kultūru tiek atskaņoti unikālā un emocionālā izpildījumā. Papildus 11 albumā dzirdamām oriģināldziesmām, koncertos tiek atskaņotas arī populārās mūzikas aranžijas, kā piemēram Džona Lenona “Imagine” un apvienības “Eurythmics” skaņdarbs “Sweet dreams”.

 

Svētdiena, 16. jūlijs

 

Krāsaini dzirkstošā balle parkā kopā ar “Sunny Groove Dixie”

Arkādijas parks

 

 

Muzikālā performancē apvienosies Latvijā spilgti un pazīstami profesionālie mūziķi diksilenda "Sunny Groove Dixie” sastāvā un džeza dziedātāja Marta Monta Zūdiņa.

Reklāma
Reklāma

 

Drosmīgākajiem klausītājiem būs iespēja pieteikties un iegūt savā īpašumā īpaši zīmētu portretu, ko profesionāls mākslinieks zīmēs koncerta laikā.

 

Pirmā koncerta daļa no plkst. 16.00 līdz 16.45 un otra koncerta daļa no plkst. 17.15 līdz 18.00. Visa koncerta laikā mākslinieks zīmēs drosmīgākos skatītājus un klausītājus. Starp skaņdarbiem notiks komunikācija ar apmeklētājiem – vieglas sarunas par to kā klausītāji jūtas, tiks aicināti baudīt mūziku dejā, būt drosmīgiem, kā arī tiks informēti par Rīgas Drosmes un prieka vasaras pasākumiem citās norises vietās.

 

Muzikālā komēdija “Precies, māsiņ”

Mazjumpravas muižas dārzā plkst. 15.00

 


 

Alise ir sieviete labākajos gados, kura jau trešo reizi mēģina iestūrēt laulības ostā, bet nav līdz galam pārliecināta, vai viņas izvēle ir īstā. Vilis ir Alises vecākais brālis, kurš ļoti mīl māsu un no sirds vēlas, lai viņa apprecas, viņš pat ir uzņēmies kāzu organizēšanu.
Fredis ir muzikants kurš spēlē kāzās, bērēs, apkūlībās un citos lielos godos, jaunībā pazinis Alisi, vienubrīd viņiem pat izveidojušās romantiskas attiecības, tomēr dzīve aizvedusi katru uz savu pusi. Fredis ir arī labs Viļa draugs un darba partneris. Viņi visi satiekas Alises kāzu dienā, viesnīcā, kur pēc stundas ir jāsākas kāzu ceremonijai…

Lomās: Guntis Veits, Raimonda Vazdika, Jānis Jarāns.

 

Koncerts no Rīgas Rātsnama balkona

Rīgas Rātsnama balkons plkst. 20.00

 


 

Šovasar katru svētdienu plkst. 20.00 no Rīgas Rātsnama balkona rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs Rīgas Sakbutu konsorta koncerti. Tajos muzicēs Rīgas sakbutu konsorts: Vairis Nartišs – sakbuts, alpu rags; Kaspars Majors – sakbuts; Pēteris Vaickovskis – sakbuts; Kaspars Šmits – čimbaso.

 

Kopš 1998. gada Rīgas pilsētā neatņemama Kultūras sastāvdaļa ir bijusi Vecrīgas Torņu mūzika. Šī tradīcija ir aizgūta no viduslaikiem, ka Eiropas pilsētu rātsnamos dežūrēja speciāli algoti pūšaminstrumentālisti, kuri pilsētas iedzīvotājus un viesus informēja vai brīdināja par dažādiem notikumiem – svētkiem, kara draudiem, pilsētas viesiem.

2023. gada vasaras moto ir drosmes un prieka vasara, kas Ukrainas kara kontekstā šādus Torņu mūzikas tradīcijas atjaunošanu paceļ jaunā nozīmīgumā – kā koncertu vadmotīvs tajos skanēs slavenākā viduslaiku tēma, kas izmantota daudzās Mesās – “L’Homme Arme” (karavīrs), kas jaundibinātās koncertvienības Rīgas Sakbutu konsorta priekšnesumā pēc gadu simtiem skanēs ar autentiskiem trombona priekštečiem – sakbutiem.

 

Sakbuti pārsvarā bija vieni no plašāk izmantotākajiem metāla pūšaminstrumentiem viduslaikos, jo tie bija pirmie hromatiskie metāla pūšaminstrumenti.

 

Koncerti tiks ievadīti ar vienīgā Baltijā gandrīz 4 metrus garā alpu raga signāla skaņām, kas Rīgas iedzīvotājus un viesus simboliski aicinās uz koncertiem Rīgas Rātslaukumā.

Koncertu programmā – G. Difajī, J. Okegems, M. Pretoriusa, M. A. Šarpentjē, H. Pērsela,
O. di Laso, G. F. Tēlemena, Dž. P. de Palestrīna, V. Nartišs.

 

Avots: vasara.riga.lv

Saistītie raksti